Bild: Michelle Olsson

Sensus Studios Wallingatan

Sensus Studios Wallingatan ligger centralt i Stockholm och bjuder på en mångfald av musikaliska uttryck. Här möts pop, rock, jazz och etnisk folkmusik mm i en spännande mix representerad av ett stort åldersspann och allt från proffs till amatörmusikanter.

Gör din intresseanmälan och boka här.

Läs om våra replokaler och studios nedan.


Replokaler

Vi har ett antal replokaler som 3-4 grupper delar på där banden kan anpassa rummet med egen utrustning utifrån sina behov.

Vi har också lokaler som är fullt utrustade, där Sensus tillhandahåller PA, mikrofoner, förstärkare och instrument. Här hyr du in dig på fasta tider och dagar i pass om tre timmar per gång - eller på strötider för produktionsrep inför spelning, turné eller liknande.

Nytt är replokal Studio 2 som är fullt utrustad men med möjlighet att ta med och lämna egen utrustning (i mån av plats). Här provar vi även att ha mer flexibla reptider. Ni som grupp kan ha upp till tre bokningar åt gången. Perfekt för er som vill repa utan fast tid varje vecka!

Inspelningsstudio med dubbla inspelningsrum

Dessutom har vi en inspelningsstudio som består av ett kontrollrum och två inspelningsrum med massor av instrument, mikrofoner och det mesta man kan behöva. Studion är uppbyggd kring DAW-systemen Logic X Pro och Ableton Live. Vi har UAD som ljudkort och kan spela in 18 kanaler simultant. Vi arrangerar regelbundet studiointroduktioner för att ni ska kunna hantera studion själva.

Nybyggd musikproduktionsstudio

Studio 3 är en nybyggd och akustiskt behandlad produktionsstudio. I rummet finns Mac-dator, ett UA Apollo Twin ljudkort, en Neumann TLM 102 mikrofon, en Shure SM7B, monitorer och midi-klaviatur. Studion är anpassad för dig som vill mixa, producera och skriva musik, men också för att spela in sång och gitarr.

Här kan du boka in både hel- och halvdagar, kvällar och helger. Antingen som fasta tider varje eller varannan vecka eller efter behov. Du som hyr in dig blir dessutom del av Wallingatans kreativa community där det en gång varannan månad arrangeras studiecirklar med lyssnings-sessions. Ett tryggt rum där du kan spela upp låtar, ge och ta emot feedback och utvecklas som låtskrivare.

Du som vill hyra in dig i studion får genomgå en Crash Course för att lära dig grunderna.

Möten

I Sensus Studios Wallingatan finns en lounge med kök där ni kan träffa andra musiker och kreatörer. Möten som kan leda till samtal, nätverkande och tips och tricks om spelplatser, arrangörer och inspelningar – och kanske nya samarbeten?

Varmt välkommen till oss!

Sensus Talks: Om arrangörsskap med Hilma Kekkonen Orell och Asta Bjerde

Tillsammans med Svensk Live bjuder vi in till ett Sensus Talks om arrangörskap onsdagen den 22 maj. Under tillfället bollar vi olika erfarenheter och delar med oss av olika tips och råd som är bra att tänka på som arrangör.

Mer info
Wallingatan

Bilder från musikhuset

Tillgänglighet

Entré: Hiss (bredd 130cm) finns från gatuplan ner i Sensus lokaler. För att komma in i lokalerna behöver man få nyckel och kod från Sensus.

Parkering: Finns precis utanför på Wallingatan samt näraliggande gator.

Toalett: Tillgänglighetsanpassad toalett finns vid loungen.

Rullstolar: Dörrmått 74 cm

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Berättelser

Läs om Sensus musikverksamheter

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Hitta

Här finns Sensus Wallingatan