Nya riktlinjer för närvarorapportering

Från och med 2024 har studieförbunden en del nya riktlinjer att förhålla sig till. Riktlinjerna syftar till att säkerställa folkbildningsverksamhetens kvalitet. Du som är ledare och rapporteringsansvarig hos oss kommer främst att påverkas av att stärkta krav kring närvarorapportering av cirklar och kulturarrangemang.

Detta gäller från och med 1 mars 2024:


Föranmälan

All verksamhet som sker tillsammans med Sensus ska rapporteras till Sensus innan den startar. Det kommer inte längre att vara tekniskt möjligt att föranmäla arrangemang efter att arrangemanget har startat.


Närvarorapportering

Du som är ledare ska rapportera gruppens närvaro i Sensus e-tjänst i nära anslutning till att träffarna äger rum.

Det kommer inte att vara möjligt att justera datum för träffarna på en närvarolista längre tillbaka än 30 dagar.

Det kommer inte heller att vara möjligt att lägga till träffar längre tillbaka än 30 dagar (till exempel vid de tillfällen Sensus har skickat ut ett arrangemang utan schema för att du vill sätta datumen själv).

För att du inte ska glömma att rapportera närvaro kommer du, om du missar att rapportera någon träff, att få en automatisk påminnelse via sms cirka 48 timmar efter passerad träff. Du får bara ett sms per missad registrering.


Förändringar med BankID

BankID kommer att kräva så kallad “säker start”. Detta innebär att signering endast kommer att vara möjlig via QR-kod eller via autostart på din dator, surfplatta eller mobil. Detta har ingenting med de nya kraven från Folkbildningsrådet att göra utan är ett krav från BankID för att göra signeringen säkrare.


QR-kod

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.