Bild: Scandinav bildbyrå

Almedalen

Sensus har flera år skapat spännande mötesplatser i Almedalen med plats för viktiga samtal, workshops och möten tillsammans med våra medlems- och samarbetspartners. Nytt för i år är att vi erbjuder Sensus trädgård, en mötesplats mitt i Visby.

Almedalen 3 - 7 juli 2022

Välkommen till Sensus trädgård!

Under Almedalen i år erbjuder vi Sensus trädgård, en mötesplats mitt i Visby. Trädgården ligger centralt på Vattugränd 4. Här kan ni boka in er för mindre möten, samtal eller bara slå er ner en stund. I trädgården finns tält, stolar och bord. Här står kaffet på och det finns alltid någon från Sensus på plats. Grindarna är öppna mellan 10:30 - 16:00 under måndag - onsdag.

Vill du boka en tid för ett möte eller samtal så hör av dig till oss men du kan också bara titta förbi.

Kontakta oss
marie.lennerhed@sensus.se eller 070-6431776

Civilsamhällesarenan

Det här är en ny mötesplats i Almedalen som under 4 - 5 juli fylls av seminarier där civilsamhället står i fokus. Här ger Sensus ett seminarium på måndag morgon. Programmet i sin helhet kommer att läggas ut så snart det är klart.

Måndag 09:00 - 09:40
Hej människa, hur mår du?

Pandemi, klimatkris, krig. Det gör något med oss! Hur berör det oss som människor och som organisationer? Hur påverkar det våra val och sätt att leva? Ett seminarium om hopp, medmänsklighet, hållbarhet och mod. Om att räcka till och att hitta vägar framåt.

● Medverkande: Antje Jackelén, ärkebiskop, Svenska kyrkan, Veronica Hermann, folkhälsostrateg i Region Gotland och doktorand vid Uppsala universitet, Ailin Abdullah, verksamhetsutvecklare, Muslim Aid Sverige, Christina Lloyd, PhD, leg. psykoterapeut, handledare, Institutet för unga och meningsskapande, Fredrik Hedlund, Moderator, förbundsrektor, Sensus

● Plats: Civilsamhällesarenan, Donnerska huset. Donners plats 1

● Läs mer: https://www.almedalsveckan.info/program/64257


Fler seminarier i samarbete

Tisdag 09:00 - 09:45
Att navigera i ett ätstört samhälle – vilken värld möter unga idag?  

Gränsen mellan hälsa och ohälsa är tunn och det är lätt att det som är tänkt som hälsosamt blir ohälsosamt och där en allvarlig konsekvens kan vara att någon drabbas av en ätstörning. Under denna workshop kommer vi lyfta hur unga behöver navigera i en värld där vår medvetenhet om hälsa fått stort fokus. 

● Medverkande: Anna Ovsiannikov, Frisk & Fri, Maja Engström, Frisk & Fri, Jonas Wejde, Bup Gotland, Lilian Helgason, Sveriges elevråd 

● Arrangör: Frisk och Fri – Riksföreningen mot ätstörningar och Sensus

● Plats: Norra kyrkogatan 2, församlingshuset Domkyrkan 

Tisdag 10:00-10.45
Åldersdiskriminering i arbetslivet (seminarium under arbete)

Vi förväntas arbeta allt längre och gå i pension senare. Samtidigt blir årsrika allt friskare, såväl fysiskt som mentalt, enligt studier. Parallellt med detta finns många fördomar om äldre, löneutvecklingen stannar av och studier visar att chansen att kallas till en arbetsintervju efter 40 minskar.

● Medverkande: Kommer att meddelas

● Arrangör: Rättighetscentrum Dalarna, Diskrimineringsbyrån Gävleborg, Sensus   

● Plats: Norra kyrkogatan 2, församlingshuset Domkyrkan 

Kontakt

Kom i kontakt med oss