Vocal Camp närmar sig med stormsteg

25 maj, 2023
  • Musik – Körsång

Årets Vocal Camp 18-22 juni i Bräkne-Hoby närmar sig med stormsteg. Är du också taggad på att sjunga a cappella i liten grupp så är detta lägret för dej!

Vår "huspedagog" Staffan Paulson

Staffan Paulson har varit med sedan Vocal Camps födelse och han kommer även i år! Staffan håller under ett år en mängd workshopar med olika sånggrupper och körer och hjälper dem med sound, samsjungning m.m. Under många år var han ensembleledare för den internationellt turnerande gruppen Vocal Six. Han undervisar i kör och ensemble på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och finns också på Musikhögskolan i Malmö ibland.

Foto: Astrid Selling

Anette Wall Castell

Förra året fick vi bekanta oss med Anette Wall Castell och hon kommer igen! Anette är sångpedagog med lång erfarenhet av att jobba i varierade stilar och tekniker med ungdomar och vuxna, såväl enskilt som i grupp. Till vardags undervisar hon på gymnasieskolan Academy of Music and Business och på St Sigfrids Folkhögskolas jazzlinje. Hon arbetar även med sånginstudering för musikteater, håller kurser och workshops samt frilansar med egna musik- och scenprojekt.

Foto: Suvad Mrcknjic

Karin Petersson

En ny pedagog för Vocal Camps del är Karin Petersson som är sångpedagog och musiklärare vid Högalids folkhögskola.

Karin är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, undervisar i många olika genrer och brinner för att förmedla de hälsofrämjande effekterna av sång. I Vocal Camp kommer Karin att hålla en workshop och en masterclass där man får träna sig i att använda olika röstkvalitéer i olika genrer och hon utgår då från Estill Voice Training (EVT). Jo Estill var en sångerska och röstforskare som tog fram en modell för att förstå sin röst.

Som om inte detta vore nog så kommer du också att få möta pedagogerna Malin Foxdal, Dan Knagg och Camilla Bengtsson. Ett fåtal platser finns kvar, läs mer och anmäl dig på sensus.se/vocalcamp