Vi bjuder in till frukost på Sensus i Malmö

2 november, 2022

Sensus mötesplats Malmö lanserar Frukost på Sensus med start den 17 november. Under tre morgnar i november och december samtalar vi hållbarhet, dyslexi och mötesplatser. Vi kommer själklart fortsätta ses på morgnarna även under våren!

Att mötas fysiskt i en inspirerande miljö för kreativa samtal, lärande, gemensam utveckling och reflektion är något som vi behöver, vi är ju sociala varelser, och vissa samtal fungerar helt klart bättre öga mot öga än digitalt.

Detta säger Margareta Clarén, biträdande regionchef på Sensus Skåne-Blekinge. "Detta oavsett om vi är en förening, en personalgrupp, ett arbetslag, en ledningsgrupp eller några individer som behöver en plats för ett avskilt möte borta från det ordinarie kontoret."

Margareta leder också en julfrukost den 8 december om det goda samtalet och framtidens möjligheter.

På Sensus erbjuder vi mötesplatsen som vill underlätta det demokratiska, lättillgängliga och konstruktiva mötet. En plats att mötas på som inte är ett konferensställe, utan lite mer personligt, lite mer avslappnat, lite mer inkluderande, men med god service och stor flexibilitet.

"Vi adderar gärna ett folkbildande inslag till ert möte, för att sätta lite clou på era tankar, eller för att rensa hjärnan en stund. Välkommen den 8 december, då berättar vi mer och visar upp våra lokaler", avslutar Margareta.

Upplägget för våra frukostar är enkelt. Vi bjuder på frukost från halv åtta för att sedan under en timme samtala och förkovra oss inom olika ämnen, områden och frågor. Hos oss får du frukost med folkbildningstouch!

Vid vår premiärfrukost den 17 november samtalar vi om hur är det att leva med läs- och skrivsvårigheter. Vi får då ta del av Benny Björkmans historia om hur det är att leva med dyslexi. Du får även verktyg och studietekniker samt tips som gör skillnad i vardagen. Föreläsningen riktar sig till barn och vuxna med läs- och skrivsvårigheter, samt till alla som i sin vardag kommer i kontakt med personer med läs- och skrivsvårigheter.

Vid vår andra frukost den 21 november står agenda 2030 och Inner Development Goals i fokus. Så här säger Ulrika Randver och Maria Sjöström som är våra experter inom området:

Vi är övertygade om att kraften för att nå Agenda 2030 är den inre utvecklingen hos den enskilda människan. När vi är rustade med förmågorna att driva omställning blir det samhällsförändring på riktigt.

Sensus frukostar är kostnadsfria men vi behöver din anmälan för att kunna beställa rätt antal och få med eventuella matallergier. Om du får förhinder meddelar du oss bara två dagar innan, i annat fall måste vi debitera 100 kronor.

Vill du anordna en frukost hos oss eller har du andra frågor och funderingar kring detta? Kontakta motesplatsmalmo@sensus.se.

Välkommen till Södra Vallgatan 5 i Malmö!

Här kan du se hela programmet med alla planerade frukostar.

Praktisk information

Tid: Frukost serveras från klockan 07.30. Samtalen pågår klockan 08.00-09.00

Plats: Sensus mötesplats Malmö, Södra Vallgatan 5

Kostnad: Kostnadsfri, men anmälan krävs

Undrar du något, tveka inte att höra av dig: motesplatsmalmo@sensus.se, 040-664 56 80