Studio Masterclass med Niels Nielsen

8 november, 2021
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Niels Nielsen (In Flames, Ghost, Dead Soul, Markus Krunegård) kommer i denna två-dagars masterclass gå igenom de olika stegen för att göra en skivinspelning från replokal till Spotify.

Plats: Sensus Studio @ Skylten, Linköping
Datum: 27-28/11
Tid: 10-16 båda dagarna.
Lunch ingår.

Niels Nielsen (In Flames, Ghost, Dead Soul, Markus Krunegård) kommer i denna två-dagars masterclass gå igenom de olika stegen för att göra en skivinspelning från replokal till Spotify.

Förberedelser i replokalen
Hur repar man och skriver färdigt sitt material i replokalen? Och hur kan man förbereda sig för inspelningen?

Studion
Inspelningsdagarna har ibland ett tight schema och det gäller att förstå vilka moment som är viktiga och vad som görs nu och vad som görs sen!

Mixning
När allt är inspelat behöver man editera och mixa spåren. Trummor och sång genomgår en gedigen process där man kan påverka det inspelade materialet på olika sätt beroende på genre. Och när man väl får en mix då? Hur ger man feedback på rätt sätt och hur uppnår man det resultatet som är bäst för bandet? Vem bestämmer egentligen?

Mastering och skivsläpp
När skivan är klar för mastering återstår det att sätta låtordning, välja singlar och förstå sig på Spotify och andra streamingtjänster. Vi går igenom den snåriga processen av att maximera sina chanser att nå fler lyssnare.

Mycket tid för praktiska övningar i studio och alla frågor som rör din musik eller ditt band!

Begränsat antal platser!

Förkunskap i grundläggande inspelning är ett krav.

Arrangeras av Studieförbund i Samverkan LKPG med stöd av Linköpings Kommun.

Anmälan görs här:
https://sensus.wufoo.com/forms/z17a6bnb0ke41nn/

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.