Studieförbunden i Cyberrymden

26 maj, 2021
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

Fyra studieförbund i Östergötland gör en regional hyllning till musik och folkbildning. Tillsammans presenterar vi festivalen “Studieförbunden i cyberrymden” som innehåller föreläsningar, workshops och konserter under en hel dag.

I mars 2020 stängdes en hel värld ner. Folkbildning flyttade ut på nätet och blev digital. Inom musik- och kulturområdet har vi det senaste året gjort live-streams, digitala studiecirklar och blivit vana att arbeta på distans, men vi saknar livemusik och vi saknar att mötas.

Det blir digitala föreläsningar och workshops om allt från att komma igång med låtskrivande på nybörjarnivå till tips och tricks om musikbranschen, musikproduktion och ljudteknik. Något för alla musikintresserade alltså.

Dessutom streamar vi livemusik under kvällen både från Dynamo i Norrköping och från Skylten i Linköping. Vi ses i Cyberrymden den 29:e maj kl 11.30-22

Festivalen presenteras av Studiefrämjandet, Sensus, Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi älskar musik och vi älskar folkbildning och såhär ett år in i pandemin känner vi att det är dags att göra något för att orka hålla ut lite till. Så nu går vi ihop, flera studieförbund i Östergötland i en regional hyllning till musik och folkbildning. Tillsammans presenterar vi festivalen “Studieförbunden i cyberrymden”

Mattis Svedberg

Verksamhetsutvecklare Musik, Norrköping