Sökes – föreningar som vill vara mentorer för ukrainska flyktingar

14 februari, 2023
  • Ny i Sverige

Care Myllret är ett ESF-projekt med EU-medel med målgruppen ukrainska flyktingar. Projektets mål är att arbeta med språkutbildningar, sociala aktiviteter och att få deltagarna ut i arbete.

Nu söker vi mentorer eller personer i olika föreningar som vill ta emot deltagare från Ukraina för att hjälpa till med ideellt arbete. Det kan till exempel handla om att vara behjälplig i samband med olika event eller bara att hjälpa till med det dagliga arbetet i föreningen.

I dagsläget har vi cirka 150 deltagare som bor i eller om kring Malmö, Landskrona, Kävlinge, Svalöv, Hässleholm, Östra Göinge, Kristianstad, Karlshamn och Olofström. Många är högutbildade och måna om att komma in i det svenska samhället. Många är kvinnor med erfarenhet av att arbeta ideellt samtidigt som de gärna vill ha ett arbete och bli självförsörjande. De behöver finnas i ett sammanhang där deras barn kan vara aktiva men också göra nytta i föreningen.

Vi tror att för att få ett arbete i Sverige behöver man kontakter. Det kan vara tidigare anställning men också referenser från ideellt arbete. Att få möjlighet till nya kontakter i en förening och att träna sin svenska är ett bra steg på vägen.

Om din förening har behov av att anställa finns det möjlighet som arbetsgivare att få bidrag från Arbetsförmedlingen för ett så kallat introduktionsjobb.

Kontakta gärna anna@myllret.se eller johan@myllret.se för mer information.

Om Care Myllret

Care Myllret är en del av Care of Folkbildningen: Myllret Skåne-Ukraina och finansieras av the European Social Fund. De som samverkar inom projektet är Fridhems folkhögskola, Malmö folkhögskola, S:ta Maria folkhögskola, Skurups folkhögskola, Albins folkhögskola, Sensus Skåne-Blekinge, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Hållbar utveckling Skåne och FN-förbundet i Malmö.

Läs mer på myllret.se