Snart dags för EFFIR - en folkfest för alla!

10 juni, 2022
  • Musik – Band och artister

Musik- och kulturfestivalen EFFIR är tillbaka igen! Den 20 augusti vankas det musik och aktiviter på den årligt återkommande, hemmasnickrade festivalen mitt i Stockholmsskogen.

EFFIR är en folkfest för alla, där viljan och lusten styr, inte kapitalet. Hjärnorna bakom är en liten ideell förening med syfte att årligen producera en gratisfestival där mindre kända aktörer får chans att nå ut med sin konst. Ambitionen är att skapa en rättvis och välkomnande arena för konstnärerna, där jämställdhet mellan könen står i fokus. Detta yttrar sig genom en stor mångfald i genrer, konstformer och artister som årligen tar plats på Effirfestivalen.

”Vi anser att ett brett kulturutbud öppnar för möten mellan subkulturer, och därigenom en ökad förståelse för samhället och varandra” säger Olle Bugge, grundare av festivalen och aktiv medlem i föreningen EFFIR

Den 20 augusti bjuder EFFIR på allt ifrån punk, pop, metal och techno på scenen, och i aktivitetstältet händer allt möjligt mellan tema-timmar, lekar, föreläsningar, rollspel och open mic. Det blir även samtal inför valet och en politisk debatt, men inte så som du är van att se den! Här får du höra representanter från mindre etablerade partier som i nuläget inte är invalda i riksdagen.

Festivalen är gratis, en okommersiell gratis folkfest för alla. För den som vill stötta ekonomiskt finns olika paket att köpa som innehåller allt från festivalarmband till låtönskningar och t-shirts. Man kan även vara med som volontär! Exakt plats för festivalen hålls traditionsenligt hemligt fram till strax innan kalaset börjar.

Mer info om festivalen hittar du på Effirs hemsida.

Instagram

Facebook

En folkfest för alla

EFFIR tidigare år