Sensus Västra Sverige får Unionens jämställdhetspris

12 november, 2018
  • Demokrati och rättigheter

Sensus Västra Sverige får Unionens jämställdhetspris Guldpengen 2018 för årets bästa arbetsplats gällande lönesättning ur ett jämställdhetsperspektiv. Sensus får priset för sitt aktiva arbete med lönekartläggning. Arbetet har lett till att organisationen idag inte kan se några skillnader mellan könen i lön.

– Det är med stor glädje vi tar emot ett pris för det arbete vi gör. Att jobba med lönefrågorna ur både ett genusperspektiv och ett verksamhetsperspektiv är vardag för oss. Vårt arbete med lönekartläggningarna har hjälpt oss att identifiera skillnader i lön och att arbeta med att komma tillrätta med dessa om det skulle visa sig att skillnader skulle uppstå, säger Anders Warg, enhetschef på Sensus Västra Sverige.

– På Unionen vill vi inspirera och åstadkomma förändring för en bättre arbetsmarknad för både män och kvinnor. Därför lyfter vi fram och prisar arbetsgivare som faktiskt jobbar aktivt med jämställdhet i praktiken säger Martin Linder, förbundsordförande för Unionen.

I 15 år har Unionen delat ut priset Guldnappen och i år växer priset till ett jämställdhetspris med tre kategorier, Guldnappen, Guldstegen och Guldpengen. De övriga organisationer som får pris av Unionen är Hygien- och hälsobolaget Essity som årets mest föräldravänliga arbetsplats och CGI Sverige AB som årets mest karriärvänliga arbetsplats ur ett jämställdhetsperspektiv.

– Unionens jämställdhetspris är ett viktigt bidrag för att visa vad näringslivet kan göra för att arbetslivet ska bli mer jämställt. I ett jämställt arbetsliv har alla samma självklara rätt till en bra lön, utveckling och karriär, avslutar Martin Linder.