Sensus studieförbund lanserar uppdaterad digital verktygslåda

17 september, 2020
  • Pedagogik och ledarskap
  • Digital delaktighet

Idag släpps Sensus studieförbunds uppdaterade digitala verktygslåda. I den nya versionen presenteras konkreta saker som Sensus kan stötta med i när verksamheter ställer om till digital verksamhet, vid sidan av de dussintals artiklar med checklistor, råd och metoder för omställningen. Satsningen är ett led i att underlätta för folkbildning att fortsätta på nätet.

När coronakrisen slog till i våras lanserade Sensus sajten ”Sensus digitala verktygslåda”. Webbplatsen erbjöd stöd till alla som på kort tid behövde ställa om sin verksamhet till distans. Den digitala verktygslådan erbjuder tips och råd om olika plattformar för digitala möten och videosamtal, men också lösningar för körer som vill öva på distans, styrelser som vill hålla årsstämmor digitalt och musikband som vill live-streama sina evenemang. Antalet tips och råd fylls kontinuerligt på och idag har sajten ett par tusen sidvisningar i veckan.

– Lanseringen av Sensus digitala verktygslåda har lett till många kontakter med både nya och gamla samarbeten. Av de frågor vi får upplever vi att många tycker att det är svårt att hitta rätt i det stora utbudet av digitala lösningar som finns. Förutom de tips och råd som redan finns på sajten efterfrågar man hjälp med konkreta lösningar i sitt digitaliseringsarbete, säger Siavash Vatanijalal, kommunikatör på Sensus som varit med och tagit fram sajten.

I den nylanserade versionen av sajten presenteras konkreta stödåtgärder till föreningar och grupper som har samarbeten med Sensus. Som exempel kan nämnas att få egna konton till digitala mötesrum via Zoom, tillgång till Sensus digitala lärplattform och möjlighet till förenklad hantering av cirkellistor med Sensus e-tjänst. 

Sajten som helhet med dess artiklar och guider är fortsatt öppen för alla

– Genom att ha Sensus digitala verktygslåda helt öppen och tillgänglig för alla vill vi i Sensus göra det lätt att för så många som möjligt att fortsätta mötas för samtal och lärande trots att det just nu är svårt att mötas fysiskt, avslutar Siavash Vatanijalal.

Besökare som finner de föreslagna stödformerna intressanta kan enkelt komma i kontakt med en lokal verksamhetsutvecklare på Sensus genom kontaktformulär som också finns på webbplatsen.

Här hittar du Sensus digitala verktygslåda:
https://digitalaverktyg.sensus.se/

Två kampanjfilmer om verktygslådan:
https://www.youtube.com/watch?v=Q3_VM4GSgSI
https://www.youtube.com/watch?v=WSzZv8Wt2xE

För mer information:

Katarina Arborelius 
katarina.arborelius@sensus.se
070-462 49 88

Relaterade länkar