Sensus Östra Götaland startar samarbete med Imagine

1 december, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

Sensus Östra Götaland tar över projektledarrollen för musiktävlingen Imagine i Östergötlands Län och den 1 december öppnar anmälan till vårens deltävlingar.

Vi är väldigt glada att i samarbete med Östgötamusiken ta över projektledarskapet och arrangörsskapet av Östergötlands del av den rikstäckande musiktävlingen Imagine som kommer äga rum under våren 2024.

Imagine Sweden verkar för att främja barn och ungas musikintresse och personliga utveckling genom meningsfulla och professionella aktiviteter och evenemang. Vi skapar plattformar och mötesplatser för unga musiker och artister i åldrarna 13-21 år. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och att vi genom att använda det verktyget kan få olika människor att mötas, samarbeta och utvecklas.

Imagine Sweden drivs av Musik i Dalarna i samarbete med Regional Musik i Sverige (RMS), regionmusikorganisationer, föreningar och andra verksamheter runt om i Sverige. Riksfinalen 2024 arrangeras i Uppsala i maj. Den internationella finalen av Imagine arrangeras av Jeunesses Musicales International (JMI).

I Östergötland kommer vi arrangera en deltävling under våren den 7:e mars på Skylten i Linköping. Regionfinalen arrangeras den 13:e april på Skylten i Linköping. Utöver detta kommer vi bjuda in deltagarna till förberedande workshops i allt från grundläggande musikbranschkunskap, musikutgivning och hur man förbereder sig på bästa sätt inför en livespelning.

Anmälan är nu öppen för dig som är musiker i åldern 13-21 och bosatt i Östergötlands Län. Läs mer och anmäl dig nu på Imagine Sweden

Det känns verkligen klockrent att Sensus Östra Götaland, med Alexander Vibeck i spetsen, kliver in och driver Imagine Östergötland från 2024 och framåt! Sensus sitter på ett brett kontaktnät och mycket erfarenhet inom musikområdet och jag är övertygad om att det kommer bli riktigt bra. Jag vill rikta ett stort tack till Region Östergötland, Östgötamusiken och Scenkonst Öst samt tidigare projektledare Eva Lundgren Stenbom för ett fint samarbete såväl på kort som på lång sikt.

Gustaf Elmelid

Nationell samordnare Imagine Sweden

Kontakt för mer info

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.