Sensus och Skellefteås kyrkor bjuder in till Work Together Festival

8 maj, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Körsång

Sensus studieförbund i samarbete med kyrkorna i Skellefteåområdet presenterar en helt ny drogfri festival i Skellefteå där alla ska ha möjlighet att komma, oavsett ekonomiska förutsättningar. Mellan den 9 och 11 juni kommer festivalen att bjuda på en mängd artister, band, gästföreläsare och aktiviteter för alla åldrar.

Janne Schaffer, Sonja Aldén, Samuel Ljungblahd, Sebbe Stakset, Jon Peterson & Frank Ådahl med FOLK, Context, Dais, Mattias Lindqvist with Trinity, Joel Nunez (USA), Sarah Sundström och över 20 andra akter och aktiviteter är klara till festivalen som hålls på Mobackenområdet i Skellefteå.

Besökare kan förvänta sig livemusik, matstånd, fika på café Mobacken, workshops, aktiviteter som bumperballs, minigolf och uppblåsbar sportarena, gudstjänster med olika inriktningar och mycket mer. Pannkakskyrkan kommer även att finnas på plats för att bjuda ungdomar på pannkakor och prata om livet.

Festivalen är ett samarbete mellan Sensus studieförbund, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, EFS, Brukskyrkan, Erikshjälpen, Frälsningsarmén, Equmeniakyrkan och REACH Sverige. Syftet är att ge både unga som gamla möjligheten att visa upp sin kulturverksamhet och möta nya människor som får ta del av folkbildningen.

Den här festivalen kommer verkligen till sin rätt eftersom folkbildning och kultur går hand i hand. Dessutom otroligt roligt att det är så många yngre som kommer att besöka festivalen, både genom att själva stå på scenen och även för att lyssna. Det ger oss en stor möjlighet att få möta ungdomar och berätta om Sensus och vad folkbildning är, på ett sätt som vi tror tilltalar yngre. Vi ser otroligt mycket framemot helgen, säger Markus Nyström, projektledare för festivalen på Sensus i Skellefteå.

En drogfri festival

Work Together Festival är en drogfri festival vilket måste följas av alla festivalbesökare. Festivalen vill utgöra en frizon där barn, ungdomar och vuxna tillsammans kan njuta av fantastiska konserter, evenemang och samlingar.

Alla ska få chansen att komma

För att möjliggöra att alla ska kunna komma på festivalen väljer besökaren själv utifrån sina förutsättningar hur mycket en festivalbiljett kostar.

– Vi vill ge möjlighet till alla att kunna köpa festivalpass. Därför har vi valt att ha ett solidaritetspris på biljetterna. Du betalar det biljettpris som du känner att har möjlighet till. Allt överskott går till att arrangera Work Together Festival 2024, avslutar Markus.

Program

Work Together Festival 2023