Sensus Music Meetup – kreativa möten och spännande liveakter i Malmö och Umeå

7 november, 2022
  • Musik – Band och artister

Sensus Music Meetup 2022 äger rum i Malmö och Umeå. Dagtid blir det samtal om allt från gräsrötterna i det lokala musiklivet till hur vi kan utveckla utbytet med våra grannländer. Kvällarna avslutas med livemusik – fem olika akter på varje ort.

Hösten 2021 var det premiär för Sensus Music Meetup, då med fokus på musiklivet i Sveriges två största städer: Stockholm och Göteborg. Efter förra årets genomföranden är det nu dags för Malmö och Umeå.

Sensus Music Meetup är en mötesplats för reflektion, idéskapande, livemusik och nysatsningar inom musiklivet. Ett kreativt rum där olika delar av musikbranschen och kulturlivet kan mötas, dela med sig av erfarenheter, tackla utmaningar och tillsammans sjösätta nya idéer. I höst genomförs Sensus Music Meetup i Malmö den 17 november och i Umeå den 25 november.

– Musiklivet består av många olika aktörer. Sensus Music Meetup handlar om att komma samman för utveckling och innovation. Här möts band, artister, skivbolagsentreprenörer, livearrangörer, intresseorganisationer, producenter, politiker och tjänstemän från nationell, regional och lokal nivå - med flera, säger Christoffer Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

De senaste åren har varit särskilt utmanande för musikbranschen. För att kunna samverka och skapa ett blomstrande musikliv behövs detta kreativa rum. Sensus Music Meetup betonar betydelsen av mötesplatser för både personlig och kulturpolitisk utveckling. Evenemangen har betydelse för det lokala sammanhanget samtidigt som det lyfter livemusiken som ett viktigt kulturuttryck.

Dagtid blir det seminarier, workshops och samtal kring frågor om musikbransch och musikliv. I båda städerna blir det samtal kring hur vi kan få till bättre samarbete med våra grannländer, Danmark respektive Finland. Vi får inblick i hur ländernas musikliv skiljer sig och tankar kring var vi kan mötas och lyfta varandra. Det blir även workshop kring att bygga upp en nordisk artistkarriär och samtal om hur en som utövande musiker når in i maktens korridorer.

– Förra årets uppskattade Sensus Music Meetup-evenemang visade att det händer något när människor möts och därför vill vi fortsätta att utveckla och skapa utrymme för musiklivet att verka tillsammans, säger Linnéa Jonsson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Live-musik under kvällarna:

Malmö 17 nov, Babel
Live vid evenemanget i Malmö blir det en blandning av pop, elektroniskt, folk och soul. Gemensamt för alla akter är det personliga, säregna uttrycket och den höga musikaliska nivån. Här kan du höra KAINOABELs smarta pop med personliga, svenska texter, Naomi Wiehes vackra texter, Majorelle Blues stökiga ljudbild och poppiga melodier, MELÉNs spännande ljudlandskap och Nü Fionas indie-folk med inspiration från hela världen.

Umeå 25 nov, Umeå Folkets Hus
Vid evenemanget i Umeå blir det en något hårdare karaktär med en blandning av indierock, post-punk, men även inslag av pop och elektroniskt. På scen indierock-bandet Second Wind från Stockholm, det mörka och drömska Göteborgsbandet Ond Cirkel, Lava Bangs som framför energisk och explosiv rock, Kape Yeel med sin moderna mix av pop, klassisk rock’n roll och elektro och Sara Idani, Umeå-artisten som skapar åttiotalsinspirerad Max Martin-pop.

Sensus Music Meetup arrangeras av Sensus studieförbund i samarbete med SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter), Svensk Live, UTOM (Unga tankar om musik), Musikcentrum Riks och The Orchard.

För mer information: www.sensus.se/musicmeetup

Kontakt: Linnéa Jonsson, linnea.jonsson@sensus.se, 070-419 23 03

BILDSPEL – Live i Malmö: KAINOABEL, Naomi Wiehe, Majorelle Blue, MELÉN och Nü Fiona
BILDSPEL – Live i Umeå: Second Wind, Ond Cirkel, Lava Bangs, Kape Yeel och Sara Idani