Bild: Michelle Olsson/Aiina Larsson

Sensus Case

31 maj, 2022
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Har ni ett musikprojekt ni vill genomföra? Något ni har skapat och nu vill lansera? Nu öppnar ansökan till studiecirkeln Sensus Case där band, artister och arrangörer får möjlighet att arbeta skarpt utifrån sin idé tillsammans med en professionell aktör från musikbranschen.

I studiecirkeln Sensus Case får ni en unik möjlighet att arbeta skarpt utifrån en idé eller projekt ni vill genomföra. Till er hjälp får ni en person med erfarenhet av att jobba med ert område på professionell nivå. En person som ger stöd längs vägen och hjälper er med det ni vill åstadkomma.

Ni som ansöker kan exempelvis vara ett band, en artist eller en arrangörsförening som har en idé ni vill genomföra eller något ni vill lansera. Det kan exempelvis handla om skivrelease, turné, musikvideo, marknadsföring, arrangerandet av en festival... eller något helt annat! Under några månaders tid får ni hjälp i planeringen, stöd i ert arbete och tips längs vägen genom deltagande i en studiecirkel.

Ansök med ert case och bli sammankopplade med en person som jobbar professionellt inom området - exempelvis skivbolag, bokningsbolag, management, arrangör eller musikförlag.

  • Sista dag för ansökan är 19 juni.
  • Branschpersonerna väljer ut varsitt case att stötta.
  • Studiecirklarna pågår september – december 2022.

Ansök till Sensus Case

I er ansökan vill vi att ni beskriver det ni vill arbeta med i studiecirkeln.
Studiecirkeln kan genomföras med fysiska träffar eller på distans via Zoom.

Sista dag för ansökan är 19 juni.

Ansök nu
Våra ledare

Sensus Case 2022

Ali Vedadi

Ali har en bakgrund som creative, manager och frilansande scout och jobbar idag som Senior A&R på TEN Music Group med fokus på labelsidan av bolaget. Med en roster som består av artister som Benjamin Ingrosso, Felix Sandman, Mimi Bay, Varas och Omar Rudberg med mera, jobbar han dagligen med ett långsiktigt tänk kring att breaka nordiska akter internationellt. Artistutveckling är något han brinner för och att få jobba nära den kreativa sidan samt utveckling av musiken då han själv har en bakgrund som musiker och producent.

Ali är intresserad av att coacha någon som är intresserad av artistutveckling men som också vill lära sig hur det kan funka day to day på ett independent-bolag som exporterar mot världen. Vill du bli A&R eller jobba som manager kan du få med dig mycket insight hur hela kedjan och all politik funkar då de jobbar just med alla delarna på TEN.

Amanda Söderberg

Amanda Söderberg är bokningsagent på bolaget Komet Agency. Hon arbetar bland annat som agent för akterna Kasino, Henning och Beverly Kills. Hon har även arbetat på skivbolaget Gaphals och har en bakgrund som klubbarrangör i hemstaden Örebro.

Med ett dagligt arbete av att planera turnéer, hitta rätt spelställe och koncept för artisternas visioner och behov så ser hon fram emot att coacha någon som vill lära sig mer om live-världen, dess aktörer och hur delarna hänger ihop ur såväl ett artist- som branschperspektiv.

Axel Franzén

Axel Franzén är en nyfiken mångsysslare inom den alternativa musikbranschen som gör det mesta med en DIY-attityd. Han är medgrundare till skivbolaget Rama Lama Records (Melby, Wy, Chez Ali, Guds Pengar m.fl.) som förutom att ge ut musik arrangerat konserter i Stockholm, Malmö, London, Göteborg, Växjö, Uppsala och Köpenhamn samt festivalen- och indiebolagsmarknaden Fools Gold som hålls i både Stockholm och Malmö.

Förutom detta arbetar Axel även med skivbolaget PNKSLM Recordings (Les Big Byrd, ShitKid, Vero m.fl.) samt musikbolaget Echo Three som främst arrangerar spelningar, festivaler och bokar turnéer åt såväl svenska som internationella akter inom indie, rock, pop, garage, psykedelia, folk och närliggande genres.

Axel ser fram emot att hjälpa er som vill börja arrangera konserter, antingen åt andra eller åt ert egna musikprojekt - eller er som vill få hjälp med hur ni tar ert band vidare.

Hilma Kekkonen Orell

Hilma Kekkonen Orrell är bokaren och arrangören som driver det egna bokningsbolaget HKO Bookings. Hon har en gedigen bakgrund och erfarenhet av att arrangera klubbar och festivaler runt om i Sverige. Hilma arbetar med turnéläggning inom både Sverige och Europa samt sedan 2020 är hon även bokare på restaurang Nomad i Stockholm.

Som ledare i Sensus Case vill hon hjälpa band med hur man navigerar i livebranschen och hur man kan bli sin egen bokare med allt vad det innebär. 

Wahib

Wahib är en flerfaldigt Grammisnominerad låtskrivare och producent. Han är aktuell med produktioner för bl a Adaam, Nápoles, Simeon och Lucas Sunday. Wahib har en bred produktionsförmåga och producerar allt från hiphop, RNB, Soul, Pop hiphop mm. De senaste åren har han främst samarbetat med producenter och låtskrivare hos NBLNATION.

Som ledare inom Sensus Case ser han fram emot att coacha unga talanger i deras skapandeprocess - att finnas som stöd inom låtskrivande, musikproduktion, branding och marknadsföring.

Anna Lindholm

Anna Lindholm är A&R och projektledare på musikbolaget Icons Creating Evil Art. Hon har mångårig erfarenhet av arbete inom musikbranschen inom såväl PR, evenemangsplanering, artistkonsultering och projektledning. Hon har även varit ansvarig för kursen Musikbolagskunskap på YH-utbildningen Musik- & Eventarrangör i Nyköping och kan hjälpa till med att reda ut begrepp och hur en tar sig fram i musikbransch-djungeln. Fokus i Annas karriär har varit att arbeta med projekt som främjar den oberoende musiken med ytterligare vikt på att skapa en jämställd, jämlik musikbransch där all musik ges samma möjligheter oavsett genre.

"Jag ser fram emot inspirerande samtal, nyfikenhet och riktigt bra musik! Prata gärna med mig om releaseplanering och att skapa ett universum runt sitt artistprojekt"

Sensus Case

Här kan du läsa mer om Sensus Case som koncept och röster från tidigare ledare och deltagare.

Mer info