Sensus arrangerar ny festival i Skellefteå – alla ska ha råd att komma!

30 mars, 2023
  • Musik – Band och artister

Den 9-11 juni arrangeras Work Together Festival på Mobackenområdet i Skellefteå. Närmare 30 band och artister kommer att besöka festivalen under tre dagar. Tre scener, workshops, mat, aktiviteter för barn och unga, springtävling, gudstjänster och mycket mer finns på programmet när Sensus studieförbund gör en utåtriktad satsning för att synliggöra Skellefteås unga, musiker och band.

Listan av artister som medverkar är lång. Bland annat kommer Janne Schaffer, Sonja Aldén & DAIS, Samuel Ljungblahd, Frank Åhdal finnas på plats, tillsammans med lokala artister och band som Context, Trinity, Sarah Sundström och Joel Núñez.

Markus Nyström, projektledare Sensus Skellefteå, säger:

Många i Skellefteå med omnejd är delaktiga i olika studiecirklar. Alltifrån hemgrupper till rockband. Vi har en bredd av olika studiecirklar beroende på vad man är intresserad av. Nu vill vi med festivalen lyfta fram dessa verksamheter och göra det här till en stor familjefest

Förutom de artister, band och aktiviteter som kommer presenteras under våren så kommer det också finnas ett springlopp där pengarna som samlas in går till välgörenhet.

– Oavsett ålder vill vi bjuda in till att delta i ett springlopp där vi samlar in pengar till välgörenhet. Vare sig du vill springa, gå, krypa eller hoppa fram så är du välkommen att delta. Tidigare år har Mobackenrundan arrangerats av Mobackenkyrkan i Skellefteå och nu har vi lyft in det konceptet som en del av festivalen och vi hoppas att många ska ställa upp och motionera för att hjälpa andra, säger Markus Nyström.

– Det kommer att vara en solidaritetsentré som bokas på Work Together Festivals hemsida, vilket innebär att man ger den summa man har möjlighet till, vilket gör att alla ska ha råd att komma. Lägsta avgiften är dock en administrationskostnad på 30 kronor, säger Markus Nyström.

Det eventuella överskottet ska gå till att göra festivalen även nästa år med samma koncept.

– Vi hoppas på minst 3000 besökare, säger en positiv Markus Nyström.