Scouterna har ingen avbytarbänk

11 augusti, 2022
  • Friluftsliv
  • Föreningsutveckling

På scouternas stora nationella läger och mötesplats "Jamboree22" som i år hölls i Norra Åsum utanför Kristianstad träffade vi David Samuelsson, generalsekreterare för Studieförbunden i samverkan – och scout.

Vi träffar David Samuelsson, generalsekreterare för Studieförbunden i samverkan, en varm augustidag på det stora scoutlägret Jamboree22. David är här som scout, närmare bestämt från avdelningen Mäster Olof Råcksta.

– Jag blev scout som scoutledare när ett av mina barn började, och sedan har jag fortsatt. Barn och unga lär sig ta ansvar och göra saker tillsammans. För min del är den största delen att få vara ute i naturen, säger David.

På frågan om kopplingen mellan scouting och folkbildning, svarar David:

Det finns ett nära samband mellan oss då scouting handlar om att lära sig och utveckla sig som människa och i grupp. Den folkbildningsmässiga dialogen är något vi delar och arbetar framåt med tillsammans.

Vi pratar om scouternas imponerande förmåga att utvecklas och förnya sig genom att på ett inkluderande sätt möta alla och låta alla få och ta plats.

– Scouterna har ingen avbytarbänk, avslutar David.

Sensus och Scouterna

Scouterna är Sensus näst största medlemsorganisation och ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

Läs mer