Sångworkshop med Sara Söderström

31 augusti, 2022
  • Musik – Instrument och sång
  • Musik – Körsång

Sara Söderström, coach inom Complete Vocal Technique (CVT) kommer till Karlshamn i september.

I workshopen får man lära sig att göra sin sång och sitt framförande mer intressant med olika röstfunktioner. Man får prova på olika sångsätt och att förändra sin klang på olika sätt. Workshopen innehåller också tips på hur man sjunger på ett hälsosamt sätt utan att bli trött i rösten.

Många sångare – även sådana som sjungit länge till exempel i kör – tror att de bara har en röst och kan sjunga på ett enda sätt. I denna workshop får man möjlighet att utforska sin röst och prova på olika sångsätt och sound. På det sättet kan man utöka sin verktygslåda för att kunna nyttja sin röst på olika sätt, t ex beroende på vilken genre man ska sjunga, säger Camilla Bengtsson från A Cappella South Sweden.

Sara Söderström är coach inom Complete Vocal Technique (CVT) och undervisar nybörjare och proffs i alla genrer. Hon jobbar också som körledare med meriter som bland annat VM-guld i barbershop 2017 och hon håller massor av workshopar med körer och vokalgrupper.

Vi är grymt glada för att Sara kommer till oss och håller denna workshop! Och dessutom så finns det ju möjlighet att få individuell coaching av Sara under dagen, avslutar Camilla.

Workshopen arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge och Sensus studieförbund.

Läs mer

Sångworkshop