Samtal i Mellanrummet - Föreläsningsserie i Uppsala

23 februari, 2024

Välkommen till "Mellanrummet" i Uppsala, en plats för engagerande samtal och lärande. Vårens föreläsningsserie bjuder på allt från musik och konst till totalförsvar och artificiell intelligens.

Vi inleder föreläsningsserien den 21 mars med Dogge Doggelito. Han kommer att leda oss i ett samtal om musiken, konsten och livet. Dogge, som är en välkänd profil inom svensk musik och kultur, kommer att dela med sig av sina erfarenheter och insikter.

Den 11 april tar vi ett steg in i totalförsvarets värld med Lottakåren. Vi kommer att diskutera din roll i totalförsvaret och vilket ansvar vi alla har för att upprätthålla säkerheten i vårt samhälle.

Den 2 maj riktar vi blickarna mot framtiden och utforskar ämnet artificiell intelligens (AI). Vad är AI och vart är vi på väg? Siavash Vatanijalal, digital strateg på Sensus, guidar oss genom AI:s utveckling.

Vi avslutar vår serie den 23 maj med ett viktigt och angeläget ämne - suicidprevention och efterlevnadsstöd. Vi kommer att ha representanter från SPES, en organisation som arbetar för att förebygga självmord och stödja de som förlorat någon genom självmord.

Alla föreläsningar genomförs på Sensus i Uppsala på Drottninggatan 4. Vi ser fram emot att fylla "Mellanrummet" med dessa viktiga samtal och vi hoppas att du vill vara med och bidra till diskussionen. Välkommen till en vår fylld med lärande och reflektion!

Du hittar alla föreläsningar via sensus.se/samtalimellanrummet