Radioskuggan, Gil Felix Band, King Borneo, Edith the Pike och MUNTIE klara för Live at Heart

7 juli, 2024
  • Musik – Band och artister

Live at Heart, Sveriges största showcasefestival, är tillbaka i år för att fira sitt 15-årsjubileum. Under årets festival presenterar Sensus ett spännande showcase med fem unika band och artister.

Den 11-14 september fylls återigen centrala Örebros innergårdar, klubbar, restauranger, parkerkingsplatser och konferenslokaler av artister, musikbranschdelegater, studenter, entreprenörer och tusentals fans för årets Live at Heart.

Live at Heart är Sveriges största showcasefestival där över 100 signerade och osignerade band och artister visar upp sin musik på över ett tiotal olika scener runtom i staden. Festivalen, som i år firar 15-årsjubileum, är också en samlingspunkt för branschen internationellt med två dedikerade dagar för både musikbransch, start-ups och investerare med ett gediget program av events, panelsamtal, föreläsningar och mingel.

Sensus showcase på Live at Heart

Under årets Live at Heart presenterar Sensus ett spännande showcase där vi samlar fem unika band och artister som samarbetar med oss runtom i landet. Nu kan vi äntligen avslöja att det blir Edith the Pike (Norrköping), Gil Felix Band (Stockholm), Radioskuggan (Umeå), MUNTIE + band (Uppsala) och King Borneo (Stockholm) som deltar i årets showcase.

Live at Heart 2024

Sensus showcase

Radioskuggan

Radioskuggan är ett indieband från Umeå som startade 2022. 2023 var de finalister i P4 nästa Västerbotten med låten "Göra slut med en vän". Radioskuggan levererar knivskarpa texter, medryckande melodier som fastnar direkt och framförallt ett ösigt scenframträdande. I höst är de även aktuella med sin debut-EP.

Lyssna på Spotify

Gil Felix Band

Baserad i Sverige, från Salvador, Bahia, förkroppsligar Gil Felix den afro-brasilianska erfarenheten med rötter i Västafrika och Sydamerika. Hans musik är en blandning av influenser, från Gilberto Gil till Bob Marley, Jimmy Cliff, Olodum och Salif Keita. Gil Felix låtar representerar en blandning av kulturer: pulsen i Bahias Recôncavo-region smälter samman med takterna från Karibien och Afrika, och omfattar Bossa Nova, Samba Reggae, Rocksteady och Afropop. Resultatet? En polyrytmisk groove som kommer att fängsla dig, som sammanväver afrikanska rötter med magin i vardagen.

Lyssna på Spotify

MUNTIE + band

MUNTIE är en oberoende artist, låtskrivare och producent med flera singlar och två albumsläpp i bagaget. Med sina knivskarpa vokaler och rytmiskt lekfulla melodier, tar Muntie med sig sitt internationella sound till den svenska scenen. Singeln "ATTENTION" väckte stor uppmärksamhet och har, enligt musikbloggen Popmuzik, positionerat honom som en kommande stjärnan inom Rap/R&B-genren.

Lyssna på Spotify

Edith the Pike

Norrköpingsbaserade Edith the Pike bjuder på en unik upplevelse inom alternativ rock. Med drivande gitarrer, explosiva trummor och oförglömliga melodier har hon skapat en soundvärld som känns både fräsch och tidlös. Med influenser från olika genrer och stark scennärvaro levererar Edith the Pike en minnesvärd musikupplevelse som lockar både rock- och popentusiaster.

Lyssna på Soundcloud

King Borneo

Stockholmsbaserade Gustav Jennefors är hjärnan bakom projektet King Borneo. Gustav som också är en del av Lo-fi-popduon Morabeza Tobacco, har ett förflutet i den psykedeliska rockscenen men har nu riktat blicken mot ett mer folkpoppigt universum. Musiken är en blandning av melodisk sjuttiotalsfolk och psykpop med gästspel från vilda fuzzgitarrer. Med varje låt som representerar en del av hans liv har Gustav skapat sitt eget mikrouniversum på sin EP med teman som Breakup, death, cougars, depression och dekadens.

Lyssna på Spotify