Bild: Privat

Ny kurs som hjälper dig öka din medkänsla

29 augusti, 2022
  • Samtal om livet

Möt Petra som är personen bakom vår nya kurs Ord och medkänsla som startar den 27 september i Malmö.

Petra har länge varit intresserad av att lära sig mer om psykisk hälsa och vägar för att uppnå den. I detta har hon upptäckt att ett av de bästa sätten att må bättre är att sätta sig själv åt sidan en stund - att visa medkänsla och förståelse för andra.

Kanske genom att lyssna på någon som har det svårt - lyssna utan att döma eller värdera - eller genom att arbeta som volontär i en ideell organisation. Samtidigt, menar Petra, har vi mycket att vinna på att ha medkänsla med oss själva och inte döma eller tycka illa om det vi är och känner.

Petra har läst psykologi, coaching och utbildat sig inom CIT (Compassion Integrity Training), som studiecirkeln bygger på. Vi frågar om syftet med studiecirkeln:

Petra berättar:

Syftet med studiecirkeln är att träna vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra. Forskning visar att det är en väg att uppnå mer psykisk hälsa och välbefinnande. Genom kursen får du verktyg, kunskap och övningar för att hantera känslor, och hitta vägar till psykisk hälsa. Vi tränar på tacksamhet, förlåtelse och medkänsla. Vi använder oss av verktyg och övningar, bland annat genom mindfulness och skrivande som hjälper och guidar oss till nya insikter.

Att arbeta med sin medkänsla är ett ständigt pågående arbete och det är inte alltid lätt att göra denna resa. Genom att anmäla dig till kursen kan du ta första steget på vägen mot att öka din medkänsla, eller om du vill fortsätta utveckla dina kunskaper genom ny kunskap och nya möten. 

Välkommen att anmäla dig till en spännande resa!

läs mer och anmälan

Ord och medkänsla