Ny föreläsningsserie i Växjö: Världen vi bär

28 augusti, 2019
  • Rättigheter och hållbarhet

Med start i september bjuder Sensus studieförbund, tillsammans med Det fria ordets hus och Växjö kommun, in till en föreläsningsserie i fyra delar. Föreläsningarna under hösten kommer att beröra den historiska klimatkampen, den pågående klimatkrisen ur ett globalt perspektiv och bjuda in till samtal kring världens framtid, sammanfattar Charlotte Strömberg Eliasson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Världen vi bär, bär vi tillsammans

Klimatångest är ett återkommande ord. Delar av vår värld står i brand. Hur hamnade vi här? Hur stort är vårt ekologiska fotavtryck? Och kanske den viktigaste frågan; hur gör vi nu? Följ med på en resa, en föreläsningsserie som förhoppningsvis kan bjuda på insikt, perspektiv och hopp.

Tisdag 3 september: Tord Björk
Klimat- och miljökampens historia och framtid 

Ta del av Tords kunskap och erfarenheter från bland annat Almstriden, 1980-talets antikärnkraftsrörelse och solidaritetsaktioner med Amazonas befolkning.

Tisdag 1 oktober: Anna Bokström och Johanna Norrbo
Det ambivalenta Europa 

Under två år har Anna, konstnär och fotograf, och Johanna, frilansjournalist, rest runt i fossilindustrins spår i Europa. Från kolgruvor i Tyskland till det jordbävningsdrabbade gasutvinningsområdet Groningen i norra Holland och aktivister i Kroatien. Hör dem berätta om det ambivalenta Europa.

Måndag 21 oktober: Sebastian Sardi
Black diamond, kolets huvudstad 

Fotografen Sebastian Sardi visar och berättar om människorna som lever i Dhanbad, kolets huvudstad i Jharkhand, Indien, och hur kolet påverkar och påskyndar den globala uppvärmningen.

Måndag 18 november: Mats Strandberg och Maija Löfgren
Läsa för livet: en samtalskväll om boken Slutet och climate fiction 

Klimatångest, ekologisk hållbarhet, framtid och läsande. Ett samtal mellan författaren Mats Strandberg (Färjan, Hemmet m.fl.) och projektledaren Maija Löfgren för Läsa för livet, Sensus.

Plats: Det fria ordets hus, Kungsgatan 29c i Växjö
Datum: 3 september, 1 oktober, 21 oktober, 18 november
Tid: kl 18:00-19:30

Läs mer: www.sensus.se

Kontaktpersoner

Charlotte Strömberg Eliasson, verksamhetsutvecklare på Sensus region Östra Götaland

Charlotte.stromberg.eliasson@sensus.se, 070-2759210