Nu pågår Culture Camp på Skylten i Linköping

13 april, 2023
  • Kultur och skapande

Just nu pågår Culture Camp på Kulturhuset Skylten i Linköping. Fyra späckade heldagar där ungdomar mellan 12-16 år får testa olika kulturuttryck.

Återigen arrangerar vi ett kulturläger för ungdomar på Kulturhuset Skylten i Linköping. Detta är fjärde upplagan då Capeja, Sensus och det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden satsar på en meningsfull fritid där ungdomar mellan 12 och 16 år får chansen att testa olika kulturformer såsom dans, teater, design, konst och musikproduktion. Årets läger har varit mer populärt än någonsin och vi fick sätta ett tak på 55 deltagare. Skylten är en perfekt plats att hålla i dessa läger då det finns lokaler för alla olika former av verksamhet och det finns även en möjlighet för ungdomarna att efter lägret är slut kunna fortsätta med sitt skapande inom ramen för Sensus verksamhet i huset.


Stångåstadens arbete tillsammans med det lokala föreningslivet är viktigt. Tillsammans skapar vi möjlighet till aktiviteter som bidrar till en meningsfull fritid för Linköpingsborna. Det som är extra roligt med Culture Camp är att ungdomarna får chansen att testa på så många olika kreativa uttrycksformer. Förhoppningsvis hittar man både något som man gillar att göra och nya kompisar.
Jessica Mattsson, PR- och kommunikationsansvarig på Stångåstaden