Musikalen Annie ger oss hopp

4 april, 2023
  • Dans och teater

När Annie kom till Helsingborg blev det snabbt slutsålt. Vi var med på premiären, och jag skulle vilja påstå att du inte vill missa detta! Chansen finns igen i Lund den 10 april.

Pernilla Agardh är producent och har tre olika roller under föreställningen. Hon är dessutom verksamhetsutvecklare hos oss på Sensus och säger så här om musikalen:

- För mig handlar det om att bygga vårt samhälle tillsammans. Där alla bidrar med sin pusselbit och där jag kan påverka där jag står. Jag vill ge ungdomarna en chans att utvecklas - tillsammans. Jag vill möjliggöra för både det, kultur, samspel, tron på att gemenskap och det vi gör tillsammans kan förändra världen. 

Precis som Annie vill vi förmedla hopp. Annie är en modig tjej: Som tror på en framtid där vi står tillsammans. Som lever på hoppet om en ljusare morgondag. Som visar att kärlek förändrar både dig själv, omgivningen och samhället.

Under drygt två timmar sveps ett fullsatt Lillan på Helsingborgs stadsteater med i välkända toner, underbara dansnummer och tankeväckande ögonblick. Vi får följa den föräldralösa flickan som är övertygad om att hon en dag kommer att hitta sina föräldrar. Trots alla motgångar vägrar Annie att ge upp. Hon fortsätter tro på en bättre morgondag.

Hillevi Agardh spelar Annie och är bara 15 år, men redan en rutinerad musikalartist. Vi fångar henne direkt efter att ridån fallit:

Äntligen! Vi har repat sedan i augusti och hade först långa diskussioner kring vilken musikal vi skulle välja. Mamma ville Annie och så blev det! Jag tycker mest om det budskap den står för och om jag måste välja är början min favorit. Och musiken så klart.

Mamma är alltså Pernilla och hon avslutar med att tacka alla för att detta gått att genomföra. Det är verkligen jättemånga som bidragit och förtjänar tack från hjärtat - men INGET hade blivit av utan ensemblens outtröttliga engagemang, proffsighet, generositet och glädje! Utöver att de är fantastiska skådespelare och musiker är de också glädjespridare, bästa pepparna, stöttepelarna, uthålliga och med största hjärtan och omtanke man kan önska sig! Världens bästa Annie-gäng.

Biljetter till föreställningen 10 april i Lund finns på Ticketmaster.

Bilder från föreställningen