MANX, Nápoles och Spunsugar till Die  Neuen  Schweden 2021 i Berlin.

20 maj, 2021
  • Musik – Band och artister

Nu står det äntligen klart vilka tre akter som deltar i årets upplaga av musikbranschsatsningen Die Neuen Schweden.

Under våren har Sensus mottagit ansökningar från närmare 120 svenska band och artister som alla varit intresserade av att utveckla sitt musikprojekt i en internationell riktning och lära sig mer om den tyska musikbranschen.

"Vi har en fokusgrupp bestående av  tysk musik- och mediabransch som utifrån de inkomna ansökningarna väljer vilka tre akter som ska delta i satsningen och som de vill se live på plats i Berlin", berättar Johan Sigerud, projektledare för Die Neuen Schweden. 

De utvalda akterna
De akter som har valts ut till årets upplaga är grammisnominerade Nápoles från musikkollektivet Ladieslovehiphop, det elektroniska soloprojektet MANX från Göteborg och shoegazerockbandet Spunsugar från Malmö som blivit internationellt hyllade för sitt debutalbum som släpptes förra året.

"I år känns Die Neuen Schweden viktigare än någonsin och vi är glada att kunna presentera så spännande akter." Steffi von Kannemann, Better Things 

2021 års upplaga av Die Neuen Schweden blir en hybrid.
Från att  tidigare  ha handlat om fysiska möten och studiebesök i Berlin blev  2020 års upplaga   helt digital  på  grund av pandemin. Die Neuen Schweden 2021 vill få musiklivet  att mötas  igen genom  digitala möten, nätverkande  mellan svensk  och tysk musikbransch och livemusik  på plats i Berlin.

"Vi tar även med oss förra årets musikakter, för att även ge dem chansen att spela inför en tysk publik, vilket resulterar i att vi i år utökar till två kvällar med livemusik.", säger Magnus Pejlert, Sensus. Deltagande akter från 2020 som vi nu får chans att se live i Berlin är Aasma, Aurelia Dey och Majorelle Blue.

Om Die  Neuen  Schweden 
Die Neuen Schwede n är ett samarbete mellan  Sensus  studieförbund och  Berlin-baserade  Better  Things  (tidigare Nordic by Nature)  som  har  genomförts  årligen sedan 2015.   

Årets tyska fokusgrupp bestod av:
Achan Malonda (Singer/ songwriter, moderator, activist) 
Andreas Oberschelp (Puschen) 
Antonio Cárdenas (Heartfelt Management) 
Daniel Meinel (FluxFM) 
Darya Kulinka (Better Things) 
Mareike Hettler (Grönland Records) 
Mary Lou Hafner (Roof Music/ Valeria Music Group)

De utvalda akterna:
MANX
https://www.instagram.com/manx.internet/
https://open.spotify.com/artist/74WNgPQ4D1MxnrXdQjTylg?si=Ur5l6klZQNeYTSe9K0WXkg

Nápoles
https://www.instagram.com/nvpoles/
https://open.spotify.com/artist/3Dobjv7S9rOSiQMb1Jjnk1?si=1j71zFnRQMmWZaka4PEx4g

Spunsugar
https://www.instagram.com/spunsugarmusic/
https://open.spotify.com/artist/2NDWJvRwXGTFBngWiSNLu9?si=6O-Bg6uwQZuFidPTUTl9Kw