Ny podd: Livet med dyslexi

30 januari, 2023
  • Demokrati och rättigheter

Nu kan du lyssna på podden Livet med dyslexi! I podden får du ta del av Benny Björkmans historia om hur det är att leva med dyslexi. Benny har över 20 års erfarenhet som föreläsare i ämnet.

Hur är det att leva med läs- och skrivsvårigheter? I den här podden delar Benny Björkman med sig av sina erfarenheter av att leva med dyslexi. Benny har över 20 års erfarenhet som föreläsare i ämnet. Nu tar han klivet in i poddvärlden med podden Livet med dyslexi.

Journalisten Hanna Dockson har intervjuat och producerat tio avsnitt med Benny. Intervjuerna tar avstamp i Bennys barndom, fortsätter sedan till upptäckten av dyslexin och tar sig därefter vidare till det som kom att bli ett livsverk - att hjälpa andra genom att lyfta läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och sprida verktyg och studietekniker som gör skillnad i vardagen. Så här säger Benny om podden:

Det här är en naken och sårbar podd som jag hoppas kan få många att reagera och agera. Att leva med läs- och skrivsvårigheter behöver sättas på kartan för att förståelsen och ändringar i vardagen ska till för de som lever det det.

Du hittar podden på Podbean. Blir du nyfiken på att gå på en föreläsning eller kanske anordna en föreläsning eller workshop, får du gärna kontakta Benny.

Podden vänder sig till barn och vuxna med läs- och skrivsvårigheter, samt lärare, pedagoger, föräldrar, vänner och anhöriga som i sin vardag kommer i kontakt med personer med läs- och skrivsvårigheter.

Läs mer: sensus.se/dyslexi

Lyssna på podden: Livet med dyslexi