Bild: Linus Erlandsson

Knixig progg, hippiepop och tropiska rytmer på Reimersholme Hotel

26 mars, 2024
  • Musik – Band och artister

Sensus och Reimersholme Hotel arrangerar en gemensam livekväll onsdagen 17 april. Äntligen kan vi stolt presentera banden Girafe, Me and My Kites och Plåster. En scen, tre akter och fri entré! Dessutom vänder musikern tillika Sensusmedarbetaren Karl Jonas Winqvist plattor kvällen till ära.

Välkommen till Sensus Live på Reimersholme Hotel. Det blir en helkväll med musik i en härlig blandning av nyprogg, blommande pop och surfrock med cumbatoner.

Först ut under kvällen är Stockholms-trion Plåster. Deras musik har kallats för klurig och medryckande, men också rockig och ibland finstämd. Bandet består av Arvid Ohlsén, Otto Lundin och Zoey Ruas. Deras självbetitlade debutalbum Plåster släpptes i november 2022 och är inspelat av bandet själva i den egna replokalen.


Me and My Kites spelar drömska sånger, där instrumenten flyter ihop och målar ett äventyr som du kan kliva in i. Det är popmusik, med en tydlig början och slut, men musiken får chansen att vindla fritt däremellan. Bandet har spelat i mer än tio år och hunnit göra hela fem album, varav det senaste Sense Nonsense släpptes i mitten av mars. Bandets gitarrist David Svedmyr förklarade väldigt glatt hur peppade bandet är inför spelningen den 17 april,

Vi har spelat mycket och vill spela mer, vi har roligt när vi spelar och ser fram emot att spela för er!

Kvällens sista men absolut inte minsta akt är bandet Girafe som själva förklarar sig som en gin & tonic utan tonic men med en tropisk twist. Med en mix av cumbia, surfrock och western acid krämar bandet ur sig störthäftiga hits som hade passat in i vilken Tarantinorulle som helst. Låten Lavoe Shades är den andra singeln från kommande EP-släppet Good Spirits.

Mellan akterna kommer Karl Jonas Winqvist, som även driver det egna skivbolaget Sing A Song Fighter, spela väl vald musik, och kanske kanske bjuder han också på ett passande musikquiz.

Läs mer : Facebook-evenemang

Plåster, Me and My Kites, Girafe och Karl Jonas Winqvist

Sensus Live på Reimersholme Hotel