Jamaica Independence Day närmar sig – garanterat sväng för hela familjen på Lappis Beach!

15 juli, 2022
  • Kultur och skapande

Det årliga firandet av Jamaicas självständighetsdag arrangeras återigen av Föreningen Jamaicansk Kultur. Den 6 augusti hålls festivalen som vanligt, sedan 2017, på Lappis beach i Stockholm.

FJK (Föreningen Jamaicansk kultur) är en stor ideell musikförening som sedan flera år samarbetat med Sensus. Deras mål är att bedriva verksamhet som syftar till att främja jamaicansk musik i Sverige. Idag har föreningen utvecklats till en viktig mötespunkt för musikintresserade ungdomar i hela Stockholm.

I deras stora musikhus i Vällingby fullkomligen myllrar det av liv och toner. Där finner vi de drivande eldsjälarna Ilke Öztenar och Denzil Williams som med stor passion hjälper och lyfter fram unga begåvade artister. Inte minst genom studion Soundbank Music som Denzil driver i samma hus. Här har det producerats massor med svängig musik med lokala förmågor såväl som stora internationella artister.

Och sin vana trogen så arrangerar föreningen en underbar folkfest i år igen för att fira Jamaicas självständighetsdag (som firats världen över sedan 1962).

”Vi ser fram emot att skapa en riktig familjefest på stranden under hela lördagen. Med något för alla. Vår vision är att i många år framöver kunna erbjuda en musik- och kulturfest dit alla som är nyfikna på den karibiska och jamaicanska kulturen kan delta! ”, säger Ilke Öztenar, som nyligen tilldelades Stockholm Stads folkbildningsstipendium för sitt viktiga arbete och stora drivkraft med att bidra till ett samhälle med öppenhet och mångfald.

Lördagen den 6:e augusti bjuder Jamaica Independence Festival på spännande uppträdanden av både svenska och internationella artister inom reggae och dancehall scenen, dans, tal och lekar.

Nere vid strandkanten kan barnen bada, leka i hoppborgen eller få en ansiktsmålning utan kostnad och stora som små kan även passa på att få en matupplevelse då några traditionella jamaicanska rätter kommer finnas till försäljning.

Öppettiderna är mellan 11.00-22.00. Festivalen är gratis och för den som vill stötta ekonomiskt så finns det spännande jamaicansk mat till försäljning (vad sägs om Jerk Chicken, Curry Goat eller Ital Stew med Rice’n beans) och möjligheten att skänka en liten donation till föreningens Swish 123 270 97 64.

Följ FJK i sociala medier!

Föreningen Jamaicansk Kultur - Facebook

Föreningen Jamaicansk Kultur - Instagram

Tidigare år

Jamaica Independence Day