Fools Gold - En hyllning till den svenska indiescenen!

30 juni, 2022
  • Musik – Band och artister

Musikfestivalen, marknaden och samlingspunkten för fristående musik är tillbaka! I år genomförs Fools Gold i Malmö och Stockholm.

Fools Gold är en marknad, festival och samlingspunkt för fristående musik som nu gör sitt fjärde år. Sedan 2018 har de samlat många av Sveriges främsta fristående skivbolag för en heldagar med livemusik, skivmarknad och parkhäng, öppet för alla och helt gratis. Likt 2021 planeras årets Fools Gold till både Stockholm och Malmö.

Artisterna och bolagen som medverkar på Fools Gold är en stor del av det svenska musiklivet och även om mycket av detta drivs ideellt är musiken ofta både nationellt hyllad och spridd över hela världen. Trots det når den inte alltid ut hela vägen från källarna och barerna med 18-årsgräns där den oftast lever. Fools Gold däremot har fri entré och är öppet för alla åldrar. Årets Fools Gold äger rum i Malmö på Plan B den 6/8 och i Tantolunden i Stockholm den 21/8.

På sikt vill vi att Fools Gold ska växa sig större och fortsätta vara en viktig plattform för såväl den svenska som nordiska indiescenen. Vi tycker att det är något som behövs och som gynnar alla som skapar denna fantastiska scen - publiken, artisterna och kulturproducenterna, säger Axel Franzén som är en av arrangörerna.

För löpande uppdateringar till de båda städerna, se sociala medier:

Fools Gold - Instagram

Fools Gold - Facebook

Festivalerna genomförs med stöd från Stockholms stad, Region Stockholm och Kulturrådet.

Fools Gold, Malmö

6 augusti är dagen och Plan B platsen. Konceptet? Akter från några av svenska indiescenens främsta bolag kommer att spela live och skivbolagen sälja vinyler, kassetter m.m. Allt detta helt gratis och för alla åldrar under hela dagen.

Line-up & spelschema

13:00 - I’m Kingfisher [Fading Trails]
13:50 - Boy With Apple [VÅRØ]
14:40 - Fägring [Startracks]
15:30 - Vero [PNKSLM]
16:20 - Majorelle Blue [Svart Kaffe]
18:00 - Guds Pengar [Rama Lama]
18:50 - Det Jordiska [Lazy Octopus]
19:40 - Spunsugar [Adrian]
20:30 - SMiSK [Kapish]

Bolagen som kommer till marknaden bekräftas närmre festivalen, men tidigare år har bolag som Adrian Recordings, Fading Trails Recordings, Happiest Place Records, Kapish, Lazy Octopus Records, M&A Music Art, Maternal Voice, Novoton, PNKSLM Recordings, Rama Lama Records, Strangers Candy, Svart Kaffe Records, Startracks, VÅRØ, Welfare Sounds och Widsith deltagit.

Fools Gold, Stockholm

Tantolunden, lördag 20 augusti! Konceptet är detsamma, akter från några av svenska indiescenens främsta bolag kommer att spela live och skivbolagen sälja vinyler, kassetter m.m. Precis som vanligt är arrangemanget gratis för alla och öppet för alla åldrar, varmt välkomna!

Line-up & spelschema

12:00 - Typical Girls [Happiest Place]
12:50 - Toad Venom [Welfare]
13:40 - CHIVVY [Novoton]
14:30 - Soap Detox [Svart Kaffe]
15:20 - Kräm [PNKSLM]
16:50 - Kindsight [Rama Lama]
17:40 - Orkan [Gamlestans Grammofonbolag]
18:30 - DULL [Startracks]
19:20 - Rotten Mind [Lövely]
20:10 - MFMB [Adrian]

Koordinater till platsen (mittemot Tantolundens BP): 59.312137, 18.047193 - https://goo.gl/maps/ek7bimHXUixexpTA7

Favorit i repris: Kulturhusets rum för ung kultur LAVA återvänder till Tanto. Förra året hade ni möjlighet att trycka er egna merch, vad som bjuds på i år är ännu inte bestämt men kul blir det!

Bolagen som medverkar 2022 bekräftas närmare festivalen. Tidigare års deltagare har bl.a. varit Adrian, Birds, Ella Ruth Institutet, Fading Trails, Fanfar!, Gaphals, Gorilla City, Happiest Place, Kapish, Lazy Octopus, Maternal Voice, Novoton, Pajazzo, PNKSLM, Rama Lama, Septembernatt, Startracks, Strangers Candy, Svart Kaffe, VÅRØ, Welfare och Widsith!

Fools Gold

Tidigare år

Fools Gold är ett långsiktigt projekt med både drömmar och ambitioner men för att bli både större och bättre behöver vi allt stöd vi kan få.

Om du gillar det vi gör och vill vara med och hjälpa till är såväl ören som hundralappar välkomna via Swish till 123 073 26 77 - vi är evigt tacksamma för varenda liten donation!