Bild: Linnéa Jonsson

Dags att hylla årets bästa musik - nominera din musik till Manifestgalan 2024!

24 oktober, 2023
  • Musik – Band och artister

Manifestgalan är Sveriges oberoende musikgala. Här premieras musiker och artister på oberoende skivbolag i över 20 olika kategorier. Du som har släppt musik under året har nu möjlighet att nominera ditt verk, sista anmälningsdag är 1 november.

Manifestgalan arrangeras av föreningen Svenska Oberoende Musikproducenter som Sensus haft nära samarbete med sedan 2010. Tillsammans har vi gjort satsningar som Manifest on Tour, Sensus Music Meetup, Die Neuen Schweden och utbildningar som exempelvis Skivbolagsgrunder och Manifest Talks. Sensus står även som avsändare för priset "Årets nykomling" på Manifestgalan sedan många år.

Galan har arrangerats årligen sedan 2003, vanligen på Nalen i Stockholm, digitalt under pandemiåren för att sedan genomföras på Pustervik i Göteborg i februari 2023. Vi väntar fortfarande spänt på var och när 2024 års gala ska hållas men vågar hoppas på en riktig festkväll med mycket musik och spännande liveframträdanden.

Vilken musik kan nomineras?

Produktionen ska motsvara minst ett album, vara släppt under tiden 1 dec 2022 - 1 dec 2023 och vara utgiven på ett oberoende bolag, med undantag för "Årets nykomling" där det räcker med en utgivning under perioden. Om du eller ditt band givit ut musik själva så räknas ni här som oberoende skivbolag.

Artisten får vara distribuerad men ej licensierad av ett majorbolag i Sverige. Artisten kan dock vara utgiven på indie i Sverige men licensierad till major utomlands. Artisten ska vara bosatt eller huvudsakligen aktiv i Sverige.

Nytt för i år är att alla som nominerar album och musikvideos kan skicka med en pitch (en kort presentation av den konstnärliga idén och ev framgångar) för att ge juryn ytterligare underlag för bedömningen.

Mer info och anmälan


Bli medlem i SOM

Tips! Vill du slippa anmälningsavgift till Manifestgalan kan du bli medlem i Svenska Oberoende Musikproducenter. Föreningen hjälper sina medlemmar med rådgivning, anordnar kurser och delar löpande information om musikbranschen.

Mer info om SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter)

Tidigare år

Manifestgalan