Bokrelease med Sabine Neumann och Anas Al Khan

7 mars, 2022

Välkommen på release för boken "Anas från Damaskus till Malmö" med Sabine Neumann och Anas Al Khan! Eventet hålls på Zoom.

"Under två år träffas Sabine och Anas för att prata om Anas liv i Damaskus och hans resa till Malmö medan livet i Sverige samtidigt går vidare för honom. Vi får höra om pojken som tidigt förstod att han var annorlunda, som älskade att dansa och helst lekte med flickor. Vi får höra om böglivet i Damaskus och om vännerna som så småningom spreds ut över hela jordklotet." (Tallbergs förlag)

Sabine och Anas berättar om och läser högt ur boken. Det kommer att finnas möjlighet för deltagarna att ställa frågor.

#sensushjärtakultur

Läs mer

Beställ boken

Anas och Sabine

Anas och Sabine lärde känna varandra i början på 2016, ett halvt år efter att Anas hade kommit från Syrien till Sverige. I oktober 2018 började de att träffas regelbundet – deras tanke var att de skulle skriva en bok om Anas liv i Damaskus och hans resa till Sverige. Anas berättade, Sabine tecknade ner. Processen tog flera år och ”boken”, som de kallade sitt gemensamma projekt, fick sin egen dynamik. Anas – från Damaskus till Malmö är lika mycket en bok om Anas resa som en berättelse om deras gemensamma resa med boken.

Sabine har tidigare gett ut böcker på tyska och bland annat arbetat som litteraturöversättare från svenska till tyska. Hon har studerat filosofi, tysk litteratur och lingvistik i Regensburg, Venedig och Berlin. I många år har hon hållit skrivarkurser på Sensus studieförbund, under pandemin blev det nätbaserade skrivcirklar. Hennes specialitet är att få människor övervinna sin skrivångest och börja skriva. Anas hade en egen affär i Damaskus och har utbildat sig till undersköterska i Sverige – han jobbar numera på SUS i Malmö.