Bild: Alexander Palmestål

Ansök för att ta del av workshops, möten och showcase i Berlin!

8 mars, 2023
  • Musik – Band och artister

Nu öppnar ansökan till Die Neuen Schweden – satsningen som ger band och artister möjlighet att lära sig mer om den tyska musikbranschen, knyta kontakter och ta klivet ut på den internationella musikmarknaden.

Sedan starten 2015 har Die Neuen Schweden blivit en välkänd och välbesökt mötesplats mellan svenska artister och tyska musikaktörer. Inför årets satsning breddas ansökningsprocessen till att även inkludera band och artister som samarbetar med musikbolag som är medlemmar i SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

Det finns ett stort intresse för svensk musik i Berlin och vi är glada att kunna bredda projektet ytterligare! Vanligen reser vi till Berlin med tre akter. Tack vare fördjupat samarbete med Svenska Oberoende Musikproducenter har vi nu möjlighet att utöka antalet akter vid live-evenemanget. Det känns jättekul!

Magnus Pejlert, nationell verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund

Om Die Neuen Schweden

Med Die Neuen Schweden får ni som band eller artister möjlighet att utvecklas och växa, konkretisera vad ni vill uppnå och få stöd i hur ni kan presentera er i mötet med nya kontakter. Genom en digital studiecirkel får ni möjlighet att lära er mer om den tyska musikbranschen och vilken typ av samarbeten som kan hjälpa er vidare i ert musikprojekt. Väl på plats i Berlin ges ni möjlighet att presentera er för den tyska musikbranschen genom liveframträdande, möten och studiebesök.

Vi söker nu band och artister som:

  • Är aktuella med ny musik under sommaren eller tidig höst.
  • Vill utveckla sitt musikprojekt och knyta kontakter utanför Sveriges gränser.
  • Har erfarenhet att spela live och som söker nya samarbeten.
  • Spelar indie, elektro, hiphop, r&b, singer/songwriter, pop, rock eller närliggande genrer.


Vad innebär det att vara med i Die Neuen Schweden?

  • Deltagande i digital studiecirkel med fokus på ditt musikprojekt och mötet med den tyska musikmarknaden. Studiecirkeln hålls via den digitala plattformen Zoom under perioden juni - augusti, sammanlagt 4 träffar. Du deltar i studiecirkeln tillsammans med de andra utvalda akterna. Digitala föreläsningar och samtal med tyska och svenska branschaktörer.
  • Resa till Berlin i mitten av september för studiebesök, möten och nätverkande med tyska musikbolag 4/9 - 7/9.
  • Livespelning i Berlin, 6/9.

För dig som blir utvald via SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) ingår i första hand:

  • Resa till Berlin i mitten av september för speedmeeting och nätverkande med tyska musikbolag 6/9 - 7/9.
  • Livespelning i Berlin, 6/9.


Vilka väljs ut?

Utifrån inkomna ansökningar föreslår Sensus och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) ett antal musikakter för en fokusgrupp bestående av tysk musik- och mediabransch. Fokusgruppen väljer ut tre akter som deltar i digital studiecirkel, möten och studiebesök i Berlin och livespelning. Ytterligare tre akter väljs ut för att i första hand delta vid liveevenemanget.

Om oss

Die Neuen Schweden genomförs av Sensus  studieförbund och Berlinbaserade Better  Things i samarbete med SOM (Svenska oberoende musikproducenter).

Kontakt
Vid frågor om Die Neuen Schweden, kontakta:
Johan Sigerud johan.sigerud@sensus.se

Bilder från åren med Die Neuen Schweden

Die Neuen Schweden

Här kan du läsa mer om Die Neuen Schweden som koncept samt vilka band och artister som deltagit tidigare.

Läs merom "Die Neuen Schweden"