Ytterhögern, demokratin och Svenska kyrkan

En utbildning som vill bidra till ökad förståelse för hur ytterhögern riskerar att påverka Svenska kyrkan och som vill stärka förmågan att agera i linje med Svenska kyrkans värdegrund.

Ytterhögern, demokratin och Svenska kyrkan är en digital utbildning bestående av filmklipp, sammanfattande texter och reflektionsfrågor. Utbildningen kan göras individuellt men görs också med fördel som en studiecirkel i en grupp.

Du hittar den digitala utbildningen i lärplattformen Learnify.

För innehållet i utbildningen står Stiftelsen Expo, och Sensus studieförbund erbjuder ett studiecirkelupplägg och stöd för att starta studiecirklar. Utbildningen är en del av en utbildningsserie inom programmet Social hållbarhet - fokus tillit och demokrati.

Vill du starta en studiecirkel?

En studiecirkel är en gemensam läranderesa som utgår från deltagarnas egna frågor, erfarenheter, engagemang och kunskaper. I den här studiecirkeln jobbar ni tillsammans under 3 fysiska träffar och 2 digitala träffar. Ni behöver vara minst 3 personer för att det ska räknas som en studiecirkel.

Kontakta johanna.linder@sensus.se för att få tillgång till Studiecirkelupplägget och stöd för att dra igång studiecirkeln.

ydsk-omslag-web

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.