Sensus kyrkomusik – ett notabonnemang

Sensus kyrkomusik är ett notabonnemang som vänder sig till dig som är kyrkomusiker och körledare. Abonnemanget är ett samarbete mellan Sensus och Gehrmans musikförlag.

Om notabonnemanget

Sensus kyrkomusik omfattar nytt pedagogiskt material, musikböcker och noter. Två gånger om året, i augusti och december, får du sammanlagt 15-25 notutgåvor och ibland en bok. Till alla sånger lämnas förslag på söndagar och högtider där de kan användas. Beställning av notabonnemanget görs hos Gehrmans.

Rabatter

Rabatt för abonnemangsutskick

Alla abonnenter får 50% rabatt på ordinarie normalpris på varje utskick. Kostnaden per år varierar med mängden material, men vi strävar efter att totalkostnaden inte skall överstiga 1000 kr. Ofta är den betydligt lägre. Försändelsekostnader tillkommer.

Rabatt på notköp med kod

Samarbetar din kör eller församling med Sensus får du också 40% rabatt när du köper noter ur serien Sensus kyrkomusik. För att få rabatten behöver du en rabattkod. Hör av dig till din kontaktperson i Sensus för att få den aktuella rabattkoden. Koden byts ut vid varje årsskifte.

Abonnemangets innehåll

Sensus kyrkomusik innehåller tre kategorier. Sensus körmusik finns i varje utskick, medan Sensus musikböcker och solosånger förekommer då och då.

Sensus körmusik speglar det bästa ur utbudet av lättare och medelsvår körmusik för kyrkligt bruk. Utgåvorna innehåller i huvudsak musik komponerad av svenska tonsättare, men även internationella verk med översättningar till svenska förekommer. Sensus beställer med jämna mellanrum nyskrivna verk av tonsättare, arrangörer och författare. Exempel på tonsättare och författare som engagerats för detta är Rolf Martinsson, Ylva Eggehorn, Christina Lövestam, Georg Riedel, Anna-Karin Klockar, Hans Kennemark och Irma Schultz. Antalet utgåvor i serien är nu över 1000 stycken.

Sensus musikböcker har ett innehåll som anknyter till kyrkomusikens vardag. Som exempel kan nämnas böcker om tonbildning, körintonation och scenisk kör. I några fall är böckerna kompletterade med CD eller filer på nätet.

Sensus solosånger, pärlor ur den internationella solosångrepertoaren, har gjorts tillgängliga för konserter och musikgudstjänster – med omsorgsfullt utformade sångtexter på svenska.

Abonnemang

Abonnemanget är en av många kyrkomusiker uppskattad resurs i vardagen.

Teckna abonnemang
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.