Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Multireligiösa almanackan

Multireligiösa almanackan har allt för dig som är nyfiken på det mångreligiösa Sverige. Häng den på väggen och få koll på Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Fördjupa dig i magasinsdelen med reportage, intervjuer och krönikor.

Hinduism_2560x1706.jpg

I Multireligiösa almanackan får du veta när över 120 högtider infaller och varför de firas. Traditionella svenska högtider som midsommar, jul och påsk finns här sida vid sida med buddhadagen, chanukka och eid. De vackra bilderna som pryder varje månadsuppslag är alla tagna i Sverige.

Multireligiösa almanackan är också ett magasin. I år kan vi bjuda på ett spännande bildreportage från den färgstarka sikhiska högtiden Vaisakhi. Vi tar oss an klimatfrågan genom ett djuplodande samtal med en kristen och en zenbuddhist. Och så tittar vi närmare på hur religion och mat hör ihop. Det röda vinet som blir till Jesu blod under nattvarden och buddhister som inte äter något alls efter tolv på dagen är två exempel på den viktiga roll som maten spelar i religiösa traditioner.

Ett hjälpmedel i både arbetsliv och skola

Almanackan används bland annat på arbetsplatser och i skolan för att öka förståelsen för olika sätt att tänka, tro och leva i Sverige idag. Den är ett perfekt hjälpmedel för alla som möter eller arbetar med människor med olika kulturella och religiösa bakgrunder.

Tala tro Tala liv

I Tala tro Tala liv möter vi spännande personer från en rad olika religioner och livsåskådningar. Samtalen leds av Marcus Nilsson, religionsvetare och filosofisk folkbildare. Samtalen livesändes ursprungligen på Facebook. Nu kan du se alla samtal i efterhand.

Se Tala tro Tala liv