Bild: Harald Nilsson

Multireligiösa almanackan

Multireligiösa almanackan har allt för dig som är nyfiken på det mångreligiösa Sverige. Häng den på väggen och få koll på Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Fördjupa dig i magasinsdelen med reportage, intervjuer och krönikor.

M-2024-ortodox-påsk

Multireligiösa almanackan fyller 20 år

Sensus har gett ut den Multireligiösa almanackan sedan 2004. Syftet har alltid varit att öka förståelsen för olika sätt att tänka, tro och leva i dagens Sverige.

I Multireligiösa almanackan får du veta när över 120 högtider infaller och varför de firas. Midsommar, jul och påsk finns med, sida vid sida med Buddhadagen, chanukka och eid. Varje månadsuppslag illustreras av bilder från dagens mångreligiösa Sverige.

Multireligiösa almanackan är också ett magasin. I år möter ni Susheel Kaur, en modern sik med passion för dans. För att få veta mer om den ortodoxa påsken har vi pratat med Fader Misha Jaksic och besökt en påskgudstjänst i den serbisk-ortodoxa kyrkan i Kortedala.

Ett hjälpmedel i både arbetsliv och skola

Almanackan används bland annat på arbetsplatser och i skolan för att öka förståelsen för olika sätt att tänka, tro och leva i Sverige idag. Den är ett perfekt hjälpmedel för alla som möter eller arbetar med människor med olika kulturella och religiösa bakgrunder.

Multireligiösa almanackan fyller 20 år

Multireligiösa almanackan har getts ut av Sensus studieförbund sedan 2004 och firar nu 20 år. Syftet, då som nu, är att öka förståelsen för olika sätt att tänka, tro och leva i dagens Sverige.

Läs artikeln
Artiklar från Multireligiösa almanackan

Reportage, intervjuer och krönikor

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Visa alla
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.