Bild: Harald Nilsson

Multireligiösa almanackan

Multireligiösa almanackan har allt för dig som är nyfiken på det mångreligiösa Sverige. Häng den på väggen och få koll på Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Fördjupa dig i magasinsdelen med reportage, intervjuer och krönikor.

Eldfesten_2019_temp.jpg

I Multireligiösa almanackan får du veta när över 120 högtider infaller och varför de firas. Traditionella svenska högtider som midsommar, jul och påsk finns här sida vid sida med buddhadagen, chanukka och eid. De vackra bilderna som pryder varje månadsuppslag är alla tagna i Sverige.

Multireligiösa almanackan är också ett magasin. I år möter ni en imam och en rabbin i Malmö som driver ett intensivt samarbete för ökad tillit. Ni får även möta Somita som berättar om det persiska nyårsfirandet. Och så reder vi ut kopplingen mellan högtider och årstider.

Ett hjälpmedel i både arbetsliv och skola

Almanackan används bland annat på arbetsplatser och i skolan för att öka förståelsen för olika sätt att tänka, tro och leva i Sverige idag. Den är ett perfekt hjälpmedel för alla som möter eller arbetar med människor med olika kulturella och religiösa bakgrunder.

Tala tro Tala liv

I Tala tro Tala liv möter vi spännande personer från en rad olika religioner och livsåskådningar. Samtalen leds av Marcus Nilsson, religionsvetare och filosofisk folkbildare. Samtalen livesändes ursprungligen på Facebook. Nu kan du se alla samtal i efterhand.

Se Tala tro Tala liv