Beredd på sin uppgift

Hur skapas ett väl fungerande valberedningsarbete som leder till goda resultat för organisationen? Materialet är ett ledarstöd för dig som arbetar med idéburna organisationer och ska leda förtroendevalda i valberedningar.

Valberedningen har en nyckelroll i idéburna organisationers lednings- och utvecklingsarbete. Valberedningen ska skapa förutsättningar för verksamhetsutvecklingen under kommande mandatperiod.

Valberedningen ska även se till att styrelsen är beredd på sin uppgift, och att styrelsen är sammansatt så att den har bästa möjliga förutsättningar för att leda arbetet med att lösa de uppgifter organisationen står inför.


Innehåll

Materialet utgår ifrån en tiostegsmodell som syftar till att öka förståelsen för rollen samt ge praktiskt stöd för planeringen av valberedningens arbete.


Målgrupp och syfte

Materialet är ett ledarstöd för dig som arbetar med idéburna organisationer och ska leda förtroendevalda i valberedningar.


Upplägg

Materialet kan användas för en valberedningsutbildning under en heldag. Det går även bra att genomföra utbildningen i studiecirkelform, det vill säga upplagd på flera kortare träffar. Materialet är anpassat till att användas såväl digitalt som vid fysiska träffar. Självklart kan du även arbeta med delar av materialet på det sätt som just passar er grupp.


Kom igång

Kontakta ditt lokala Sensuskontor, så hjälper vi till att skräddarsy ett upplägg för er organisation. Sensus kan även bistå med förslag på ledare, lokaler, teknisk support samt administrera anmälningar och fakturering.

Väx i ditt uppdrag - ett utbildningskoncept

Materialet ingår i serien Väx i ditt uppdrag, ett utvecklingskoncept som syftar till att stärka arbetet i idéburna organisationer. Här ingår bland annat material om styrelseutveckling, grupputveckling, medlemsrekrytering och opinionsbildning.

Relaterat

Relaterade studiematerial

Tyvärr, hittar inget som matchar din sökning

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.