Att utveckla gruppen

Varför lyckas vissa grupper medan andra grupper tvingas inse att det inte fungerar? Materialet är ett ledarstöd för dig som arbetar med grupputveckling. Slutmålet är en grupp som fungerar väl tillsammans, har tydliga roller och vet vad man vill uppnå.

En väl fungerande arbetsgrupp kan åstadkomma mycket! En sådan grupp stimuleras av sitt uppdrag och är en motor i idéburna organisationers arbete.

Vilka faktorer påverkar gruppens arbete? Hur ser nycklarna ut som gör att gruppen har ett bra samarbete och lyckas med sin uppgift?

Vem vill inte ingå i en väl fungerande arbetsgrupp? Känslan av att vara med där arbetsglädjen och engagemanget i gruppen sporrar till att flytta gränserna för det möjliga ytterligare framåt, den glöms aldrig. I den väl fungerande gruppen är det möjligt att skapa storverk.


Innehåll

Materialet utgår ifrån lagarbetets tre hörnstenar uppgiften, samspelet och människan.


Målgrupp och syfte

Materialet är ett ledarstöd för dig som arbetar med grupputveckling. Slutmålet är en grupp som fungerar väl tillsammans, har tydliga roller och vet vad man vill uppnå. Materialet riktar sig framför allt till grupper, team och arbetslag inom idéburna organisationer.


Upplägg

Utbildningen kan läggas upp som en tvådagarsutbildning. Det går även bra att genomföra utbildningen i studiecirkelform, det vill säga upplagd på flera kortare träffar. Materialet är anpassat till att användas såväl digitalt som vid fysiska träffar. Självklart kan du även arbeta med delar av materialet på det sätt som just passar er grupp.


Kom igång

Kontakta ditt lokala Sensuskontor, så hjälper vi till att skräddarsy ett upplägg för er organisation. Sensus kan även bistå med förslag på ledare, lokaler, teknisk support samt administrera anmälningar och fakturering.

Väx i ditt uppdrag - ett utbildningskoncept

Materialet ingår i serien Väx i ditt uppdrag, ett utvecklingskoncept som syftar till att stärka arbetet i idéburna organisationer. Här ingår bland annat material om styrelseutveckling, grupputveckling, valberedningsarbete, medlemsrekrytering och opinionsbildning.

Relaterat

Relaterade studiematerial

Tyvärr, hittar inget som matchar din sökning

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.