Att ge plats för den andre

En studiehandledning till boken ”Att ge plats för den andre? – Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet".

Teologen Jakob Wiréns bok ”Att ge plats för den andre? – Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet” har väckt uppmärksamhet och bjuder in till samtal.

Nu finns en studiehandledning som ger exempel på olika sätt att ta sig an Wiréns bok. Studiehandledningen syftar till att skapa nyfikenhet och intresse för religionsdialog och till att främja det goda samtalet. Målet med samtalen är inte att komma till konsensus utan att fördjupa tankegångar kring hur vi kan leva sida vid sida med våra olikheter.

Boken är utgiven på Verbum förlag.

Starta en studiecirkel

Studiehandledningen ger dig som vill starta en studiecirkel kring boken "Att ge plats för den andre?" ett förslag på upplägg. Förslaget kan användas i sin helhet eller inspirera till en helt egen användning.

Till varje pass finns läshänvisningar och förslag på samtalsfrågor som den som leder studiecirkeln kan välja att samtala om.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.