Uppdatera Zoom

Uppdatera Zoom-appen och få tillgång till de senaste funktionerna.

Zoom gör med jämna mellanrum uppdateringar av systemet. I plattan och i mobilen sker uppdateringar automatiskt men om du använder Zoom via appen i datorn måste du själv kontrollera om det finns nya uppdateringar och ladda ner dessa.

Uppdatera när du är inloggad i appen

  • Öppna appen.
  • Klicka på ikonen uppe till höger som visar din profilbild (om du har lagt in en sådan) eller dina initialer (om du inte har en bild).
  • Välj "Check for Updates" i menyn.
Uppdatera Zoom - steg 1
  • Appen söker nu efter uppdateringar. Om du har den senaste versionen av appen får du meddelandet att det inte finns några uppdateringar ("You are up to date").
Uppdatera Zoom - steg 2
  • Om det finns uppdateringar får du ett meddelande om det. Du kan välja att ladda ner uppdateringarna direkt ("Update") eller senare ("Later"). När uppdateringen är nedladdad kan appen uppdateras.
Uppdatera Zoom - steg 3

Observera att du inte kan vara i ett möte när appen ska uppdateras.

Uppdatera appen utan att vara inloggad

Om du inte är inloggad eller inte har ett konto så kan appen uppdateras på följande sätt:

För dig som använder PC:

  1. Klicka på Zoom-ikonen i din dator. Då öppnas fönstret där du kan välja att logga in ("Sign In") eller gå med i ett möte ("Join a Meeting"). Klicka inte på någonting i den rutan.
  2. Nu ska du se en liten Zoom-ikon längst ned till höger i listen på din skärm (vid datum och tid). Om du inte ser den, klicka på pilen så får du upp en ruta med flera ikoner. Där borde du hitta Zoom-ikonen. Högerklicka på Zoom-ikonen.  I menyn väljer du sedan "Check for Updates".
Uppdatera Zoom - steg 4

För dig som använder Mac:

  1. Klicka på Zoom-ikonen i din dator. Då öppnas fönstret där du kan välja att logga in ("Sign In") eller gå med i ett möte ("Join a Meeting"). Klicka inte på någonting i den rutan.
  2. Gå istället till zooom.us i menyn bredvid äpplet uppe till vänster. Där hittar du rubriken "Check for Updates".

Uppdatera Zoom - steg 5