Bild: Scandinav Bildbyrå

Aktivera ditt nya Zoom-konto

Du som har fått ett Zoom-konto från Sensus behöver aktivera kontot. Här går vi igenom steg för steg hur du aktiverar och kommer igång med kontot.

Steg 1: Leta upp aktiveringsmejlet

När Sensus har skapat ett konto åt dig kommer två mejl skickas till dig: ett mejl med instruktioner från Sensus och ett aktiveringsmejl från Zoom där avsändaren är "noreply@zoom.us" och ämnesraden vanligtvis "Zoom account activation".

Leta upp aktiveringsmejlet från Zoom för att kunna följa denna guide. Mejlet ser ut som bilden nedan. Om du inte hittar det, kolla i din skräpkorg.

Aktivera zoom - steg 1

Så ser aktiveringsmejlet ut som skickas till din mejladress.

Steg 2: Klicka på knappen i mejlet

Klicka på den blåa knappen som heter "Activate Your Zoom Account". Det gör att din webbläsare öppnas och du kommer till en webbsida som ser ut som bilden nedan.

OBS: Om sidan du kommer till inte ser ut som denna bild vänligen skrolla ned till rubriken "Om du redan har ett gratiskonto på Zoom med samma mejladress".

Aktivera zoom - steg 2

I denna vy väljer du hur du vill kunna logga in på ditt konto. Vi rekommenderar C.

Steg 3: Välj inloggningsmetod

I detta steg väljer du på vilket sätt du vill skapa ditt konto, dvs. hur du vill kunna logga in på Zoom. Du har tre val som i bilden ovan är uppmärkta med A, B och C.

A. Du skapar ditt Zoom-konto med ett befintligt Google-konto. Det vill säga du knyter ditt Zoom-konto till ditt befintliga Google-konto och loggar således in på Zoom med din Google-inloggning.

B. Samma som A, men här knyter du ditt nya Zoom-konto till ditt Facebook-konto och loggar således in på Zoom med din Facebook-inloggning.

C. Du skapar ett eget lösenord och loggar in med din mejladress (den du fått Zoom-inbjudan till) samt det lösenord du skapar. Detta är det absolut vanligaste och mest rekommendera sättet. Det är också den vi utgår från i denna guide.

Eftersom vi utgår från alternaiv C i denna guide, klicka på "Sign up with a Password".

Steg 4: Ange ditt namn och välj ett lösenord

Nu kommer du till en ny sida där du anger förnamn, efternamn samt ett önskat lösenord för kontot. Lösenordet skriver du i två gånger i fälten som heter "Password" och "Confirm Password".

Observera att lösenordet du väljer måste inkludera
- minst 8 tecken
- minst 1 bokstav
- minst 1 siffra
- både stora och små bokstäver

När du är klar klickar du på den orangea knappen "Continue".

Aktivera zoom - steg 3

Så här ser det ut när du ska skriva in ditt namn och välja ett lösenord.

Steg 5: Färdigt – gå vidare till nästa artikel

Nu är ditt konto aktiverat och redo att användas. Du kan välja att fortsätta Zooms uppmaningar om att skapa testmöte eller bara hoppa över det och stänga fönstret.

För att ta nästa steg och lära dig hantera ditt Zoom-konto, vänligen läs vidare i denna artikel: 

Läs vidare: Kom igång med att börja använda Zoom

Om du redan har ett gratiskonto på Zoom med samma mejladress

Om du redan har ett befintligt konto på Zoom med samma mejladress som Sensus skickat aktiveringslänk till kommer du i steg 2 i denna guiden hamna på en lite annorlunda sida som ser ut som bilden nedan.

Du klickar på på knappen "I Acknowledge and Switch". Därefter är det bara att vänta tills du får ett nytt bekräftelsemejl från Zoom. Du behöver alltså inte fortsätta med denna guide utan kan hoppa över de resterande stegen.

Aktivera zoom - steg 4

På denna sida hamnar du om din mejladress som är inbjuden redan är kopplat till ett annat Zoom-konto.