Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Yoga och nuet i Arådalen - 3-6 augusti 2023

Vill du avsluta sommaren och få en kickstart på hösten tillsammans med nya vänner? Vi bjuder in till en långhelg för dig som vill komma igång med yoga i vardagen, vill komma iväg och vara i dig själv och din kropp och tillbringa en fantastisk helg i fjällnära miljö.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Torsdag, Fredag, Lördag

Tid

Kl 16:00 - 19:00

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Plats

STF fjällstuga

Arådalen

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

 

Helgen arrangeras som ett samarbete mellan STF och Sensus studieförbund och är öppen både för dig som är ny till yoga och du som utövat tidigare. Yogapassen anpassas utifrån gruppen och det går alltid att lägga övningarna på den nivå där just du befinner dig. Det kommer att vara en traditionell yoga med mjuka rörelser och fokus på andningen. Passen avslutas med någon form av vila och meditation och vi varvar detta med kortare vandringar och fri tid att utforska omgivningarna.

 

Förberedelser

Det finns yogamattor att låna men du får gärna ta med en själv om du har en egen. Du tar också med dig egna lakan och handdukar samt bekväma och mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Till våra vandringar går det bra med vanliga promenadskor. Om du vill ha någon alkoholhaltig dryck efter maten går det bra att ta med sig själv. OBS, du ordnar själv med middag på torsdagen.

 

Praktisk information

Vi sover tillsammans i flerbäddsstugor och kommer även att hjälpas åt med att förbereda luncher och ta hand om disk tillsammans under helgen.

Alla deltagare ordnar själv med sin resa till och från kursen, om du åker kollektivt och behöver hämtas i t.ex. Åsarna får du gärna mejla oss för att planera detta. Om du vill samåka med någon, hör av dig så får vi se om ni är flera som vill det.

De flesta måltider förbereder vi tillsammans och äter i stugan men på lördag kväll åker vi gemensamt till den samiska restaurangen Hävvi i Glen för en avslutningsmiddag. Alla måltider som anges ingår i deltagaravgiften, inte torsdagens middag eftersom alla kommer olika tider beroende på resplan. Kom ihåg att meddela allergier och kostpreferenser i anmälan!

 

Program

Vi har drop-in ankomst på torsdag mellan kl 16-19. Alla deltagare tilldelas en sängplats och landar med egen middag. Tillsammans äter vi kvällsfika kl 20 där vi inleder helgen med presentationer. Vi slutar på söndag med lunch kl 12 och därefter avresa i egen takt. Observera att deltagare ordnar sin egen middag på torsdagen utifrån sin egen planering och resa.

Vi kommer att ha yogapass innan frukost, efter lunch samt på kvällen tillsammans varje dag. Däremellan vandrar vi tillsammans eller enskilt och har tid för reflektion och att upptäcka omgivningarna.

 

Deltagaravgift

4000 kr för medlem i STF och 4300 kr för icke medlem.

 

Ledare

Marie Eriksson medlem i STFs lokalavdelning i Östersund och är en utbildad sjukgymnast som har hållit på med yoga sedan 90-talet. För fyra år sedan tog hon steget att bli yogalärare och håller kvällskurser på Yogaskolan på Frösön. För henne är yoga både ett sätt att röra på kroppen, något att använda i stresshantering och återhämtning i en flexibel kombination, allt utifrån vad hon behöver just nu.

 

För mer info

Kontakta Tessan Nordeman - 070-462 49 81.

 

Sista anmälningsdag

25 juli 2023

Arrangemangsnummer: 103569

Kontaktperson

Kontor