Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Astrid Selling

BRÄKNE-HOBY

Vocal Camp 2024 öppna workshopar

Under tre dagar veckan innan midsommar pågår Vocal Camp för sångare i olika åldrar och nivåer, som vill fördjupa och bredda sina kunskaper inom a cappella och stämsång. Nu erbjuder vi öppna aktiviteter för dej som inte kan medverka på hela Vocal Camp. #sensushjärtakultur

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Blekinge folkhögskola

Folkhögskolevägen 6 37260 BRÄKNE-HOBY

Pris

Se beskrivning

Öppna aktiviteter

 • Sön 16 juni kl 13.15 - ca 14.45 Workshopen Flerstämmighet och funktion med Malin Foxdal: Du får vara med och skapa ett arrangemang och träna dig i gehör, intonation och att sjunga olika slags stämmor. Lär dig om vilka funktioner olika stämmor har i helheten, hur man kan tänka horisontellt och vertikalt och vad modal musik är.  
 • Sön 16 juni kl 15.30 - ca 17.00 Workshopen Gehör och improvisation med Staffan Paulson: Här får du prova på att improvisera och träna ditt gehör. Vi jobbar både med Circle Songs och en låt med arrangerade stämmor. I cirkelsång improviseras korta stämmor fram och läggs på efterhand tills hela gruppen sjunger olika improviserade partier.
 • Mån 17 juni kl 15.30 - ca 17.00 Workshopen Kommunikation och uttryck med Dan Knagg: Utmana dina föreställningar om vad du kan göra med din röst och få möjlighet att prova nya uttryckssätt. Lär dig om intonation, frasering, tajming, rytm, tonalitet m.m. och hur det hänger ihop med att kommunicera. Vi kommer också att gå in på hur man lär sig en melodi, en stämma eller en text.

 

Deltagaravgift 

 • Ordinarie pris: 500 kr. 
 • Studerande som är max 25 år medverkar för halva priset, dvs 250 kr. 

Vi har inte möjlighet att ta emot anmälningar till enskilda aktiviteter, utan man anmäler sig till hela paketet, men väljer förstås själv vad man vill delta i. 

 

Är du intresserad av att delta i hela lägret, så finns nu endast enstaka platser kvar. Anmäl dig genast här.   

Följ Vocal Camp på Facebook  för att hålla dej uppdaterad om det senaste.

 

Några citat från utvärderingen av Vocal Camp 2023 

 • Det var mycket roligt - men det är ju så roligt att sjunga gemensamt!
 • Tack till er alla för en fin vecka!
 • Det var generellt härlig och positiv stämning från kursledarna. En extra eloge till Staffan för entusiasm och tålamod med oss sångare!
 • Helt fantastiska dagar med grymma pedagoger och underbara deltagare. Kombinationen med konserter på kvällarna och Jazz & World var perfekt!

 

Pedagogerna

 • Staffan Paulson har under många år sjungit i och arrangerat för körer och vokalgrupper - inte minst den internationellt turnerande gruppen Vocal Six. Han undervisar i kör och ensemble på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och finns också på Musikhögskolan i Malmö ibland. Dessutom blir det otaliga workshops och kördagar runt om i landet.
 • Dan Knagg är multiinstrumentalist med sång och slagverk i fokus. Han har de senaste 15 åren verkat som frilansmusiker inom flera olika genrer.
 • Malin Foxdal är frilansande artist inom flera genrer och har lång erfarenhet som sångpedagog, artistcoach och kursledare. 

 

Vocal Camp arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Blekinge folkhögskola, Musik i Blekinge och Sensus studieförbund.

Arrangemangsid: 1592580

Ledare

Camilla Bengtsson

Kontaktperson