Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

BRÄKNE-HOBY

Vocal Camp 2024 - fokus sång i mindre grupp

Under tre dagar veckan innan midsommar, 16 – 18 juni, pågår Vocal Camp för sångare i olika åldrar och nivåer, som vill fördjupa och bredda sina kunskaper inom a cappella och stämsång. Välkommen till veckan som drar musiker och sångare från hela Norden och som sjuder av musikupplevelser!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Blekinge folkhögskola

Folkhögskolevägen 6 37260 BRÄKNE-HOBY

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

OBS: Sista anmälningsdag är 6 juni. Har datumet varit? Kolla med kontaktpersonen (se längst ned) om det finns plats kvar.  

Fokus ligger på sång i mindre ensemble. Du kan delta tillsammans med din befintliga självstyrande vokalgrupp och då får ni tid att arbeta självständigt med er repertoar och få coaching och feedback från professionella pedagoger. Du kan också delta som enskild sångare och då sätter vi ihop dej med andra deltagare i lägerkonstellationer. 

Utöver ensemblearbetet får du också möjlighet att delta i workshops, masterclasses och andra aktiviteter. Preliminärt schema hittar du här. Mer detaljerat program kommer i inledningen på lägret.

Lägret och dess pedagoger håller en hög klass och deltagare får stora möjligheter att utvecklas utifrån sin nivå. Ge dig själv en möjlighet att helt få fokusera på sjungandet, gå till matsalen och äta god, vällagad mat och fika flera gånger om dagen och besöka konserter på kvällarna.

  

Blekinge Jazz & World

Ett annat musikläger - Blekinge Jazz & World - pågår samtidigt och totalt är vi 100-talet sångare och musiker på plats i Bräkne-Hoby. Genom samarbete mellan lägren, kan vi erbjuda flera valbara aktiviteter, konserter att gå på och andra musikupplevelser under veckan. BJW pågår även onsdag och halva torsdagen. Är du intresserad av att hänga kvar och medverka på deras öppna aktiviteter då? Meddela isf när du anmäler dig så kommer info om program och kostnad.

 

Pedagoger

 • Staffan Paulson har under många år sjungit i och arrangerat för körer och vokalgrupper - inte minst den internationellt turnerande gruppen Vocal Six. Han undervisar i kör och ensemble på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och finns också på Musikhögskolan i Malmö ibland. Dessutom blir det otaliga workshops och kördagar runt om i landet.
 • Dan Knagg är multiinstrumentalist med sång och slagverk i fokus. Han har de senaste 15 åren verkat som frilansmusiker inom flera olika genrer.
 • Malin Foxdal är frilansande artist inom flera genrer och har lång erfarenhet som sångpedagog, artistcoach och kursledare. 
 • Camilla Bengtsson har i många år arbetat som producent, projektledare, sångerska, körledare m.m. Hon rör sig inom olika genrer, där hon jobbar mycket med klang och sångteknik. Hon leder två körer och är också aktiv sångerska i kammarkör och vokaltrio.

 

Vocal Camp på Facebook finns löpande info om program, pedagoger, årets workshopar m.m. 

 

Deltagaravgifter

I deltagaravgifterna ingår alla aktiviteter, samtliga måltider, noter till sånger i helgrupp, coaching, ev. övrigt material m.m. Genom deltagande blir du automatiskt medlem i föreningen A Cappella South Sweden för hela 2024!

 • Ordinarie pris: 2200 kr. Övernattning ingår inte, se mer info nedan. 
 • Studerande (ca 13 - max 25 år): valbart pris mellan 1700 kr och 2200 kr. Vi vill att alla unga studerande som vill ska kunna vara med och därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du (och ev. dina vuxna) själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. 

 

Logi

 • För att boka logi i rum på folkhögskolan - kontakta Kicki Sörensson på Blekinge folkhögskola. 
 • Om du är intresserad av att övernatta på golv (egen luftmadrass etc medtages), meddela detta när du anmäler dig. Avgift 150 kr tillkommer. Detta alternativ är ej möjligt längre. 

 

Några citat från utvärderingen av Vocal Camp 2023 

 • Det var mycket roligt - men det är ju så roligt att sjunga gemensamt!
 • Tack till er alla för en fin vecka!
 • Det var generellt härlig och positiv stämning från kursledarna. En extra eloge till Staffan för entusiasm och tålamod med oss sångare!
 • Helt fantastiska dagar med grymma pedagoger och underbara deltagare. Kombinationen med konserter på kvällarna och Jazz & World var perfekt!

PS: Har du inte möjlighet att delta på hela lägret i år? Kanske du då vill gå på de öppna workshoparna. Läs mer och anmäl dig till dem här.

Vocal Camp arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Blekinge folkhögskola, Musik i Blekinge och Sensus studieförbund. 

#sensushjärtakultur

Arrangemangsid: 1582859

Ledare

Staffan Paulson

Camilla Bengtsson

Kontaktperson