Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav bildbyrå

HELSINGBORG

Visionerande workshops för vår hållbara framtid

Permakulturens designmetoder efterhärmar naturen och i denna studiecirkel får du möjligheten att tillsammans med andra tänka kring hur dessa verktyg kan användas för att skapa ett hållbart samhälle. Här får du möjligheten att lära dig grunderna i permakultur design och, enskilt och i grupp, visionera och provskapa kring dessa hållbara verktyg och hur de kan användas på en större skala i samhället.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:15

Omfattning

5 tillfällen, 15 studietimmar

Plats

Sensus Helsingborg

Billeplatsen 1 25223 HELSINGBORG

Pris

750 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I denna studiecirkel som består av fem träffar, kommer vi utifrån grunderna i permakulturdesign att prata om vikten av samhällsvisioner för att kunna utveckla samhället. Vi kommer att träna oss i att lyfta fram och formge våra egna visioner, samtidigt som vi i grupper kommer testa hur permakulturens hållbara design verktyg kan användas på en större skala i samhället.

Permakultur är ett 50 år gammalt koncept som går ut på att man tar lärdom och härmar ekosystemen för att skapa livskraftiga, motståndskraftiga och gångbara samhällen. Traditionellt har det mest använts på liten skala inom odling, matproduktion, bygg och uppvärmning, vattenhantering och i skapandet av granngemenskaper. Men under det senaste decenniet tycks något ha hänt på samhällsnivå då idéer som liknar permakultur, som till exempel cirkulär ekonomi, välkomnas alltmer. Nu kan det vara dags att se vad det här fantastiska tankesättet kan skapa på alla olika nivåer!

Om du efter dessa fem träffar vill lära dig mer kommer det erbjudas en andra workshop-serie, som till stor del kommer att formas av deltagarnas viljor och kunskaper!

TIPS OCH MATERIAL: Bok: Nej är inte nog, av Naomi Klein Bok: Permakultur i ett nötskal, av Patrik Whitefield Podd: Systemskiftet, en podd av Greenpeace Sverige

CIRKELLEDAREN: Johanna Willysson är 29 år och har volontärarbetat på flera permakultur-inspirerande gårdar och gått kurs i och blivit certifierad som permakultur designer. Hon har ett mångårigt intresse för samhälle och politik, och hon brinner för hållbarhet och omställning. Med naturen i ryggen och en tro på människans livskraft och konstruktiva kreativitet är hon övertygad om att en lyhördhet för dessa är just vägen framåt.

Arrangemangsnummer: 153333