Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Var med och samtala om sjungande barn

Välkommen till vårt digitala personalrum! Tillsammans med Sveriges Kyrkosångsförbund bjuder vi in till samtalsforum om Sjungande barn.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 11:15

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

Dagens samtalsinspiratör är Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien samt VD för Musik i Syd. Susanne är den som satte hela Sjungande barn-projektet i rörelse. Vid samtalsträffen ger hon oss en inblick i projektet i sin helhet.

Sveriges Kyrkosångsförbund har tillsammans med Sensus studieförbund startat ett särskilt arbete om sjungande barn. Bland annat bjuder vi in till digitala samtalsforum om sång, barn och församling. Välkommen att vara med och samtala om detta viktiga ämne! Det startar klockan 10 och pågår under 75 minuter med möjlighet till eftersnack. Zoomlänk skickas ut efter sista anmälningsdatum

Bakgrund

Sjungande barn är en större rörelse som drivs på initiativ av Kungliga Musikaliska Akademien, läs mer om det här. Målet är att alla barn ska få tillgång till sin röst, med musiken som livslång resurs för hälsa och självförtroende.

Vår roll i det samlande uppropet från KMA blir att arbeta inåt. Vi har en geografisk spridning som är oslagbar och barn sjunger i kyrkan i hela vårt land.
Arbetsgivare behöver ge rätt förutsättningar för kontinuitet och kvalité. Resurser behövs både i fråga om tid och pengar. Ofta är möjligheten att arbeta i team avgörande för hållbarhet och resultat.

Musikerkårens motivation och hantverksskicklighet behöver spetsas, barns sångutveckling få hög prioritet i utbildning och i arbetsveckan. Strategier behövs för att höja status och angelägenhetsgrad. Vi behöver erbjuda relevant fortbildning och föra dialog med utbildningsinstituten.

Kyrkopolitikerna, både på lokal nivå och på riksnivå, ska göras medvetna om vilken nytta en barnkör kan göra både i församlingsbygget och rekrytering av aktiva medlemmar och nya medarbetare och hur man kvalitativt arbetar med detta. Barnkörverksamheten innebär ofta långvariga relationer med både sångare och familj. Kyrkopolitiker, arbetsgivare och kyrkomusiker behöver dessutom få syn på sin del i ansvaret för att hålla barns sång levande i det nationella uppropets kölvatten.

Arrangemangsnummer: 437705

Ledare

Karin Sundin

Lovisa Kronstrand Alinder

Kontaktperson