Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

GÖTEBORG

Tala så att andra vill lyssna

Med utgångspunkt i den klassiska retoriken får du konkreta exempel på hur du kan kommunicera mer framgångsrikt.

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Lokal/rum

Sensus göteborg ej bokad sal

Pris

Kostnadsfritt

Varför tycks vissa talare alltid fängsla sina åhörare och få människor med sig? Är det så att vissa helt enkelt har en medfödd förmåga att stå inför en stor publik och utan nervositet leverera ett välorganiserat, oförglömligt och dynamiskt tal? För att överhuvudtaget kunna någonting bra krävs träning och basfärdigheter. Att tala är inget undantag.

Välkommen till en underhållande föreläsning om modern retorik.

Innehåll

  • Tre medel för att övertyga
  • Kroppsspråket
  • Att intressera, engagera och involvera

Vad är retorik?

Retorik är läran om talekonsten. Den mest välkända definitionen kommer från Aristoteles, som beskrev retoriken som konsten att vad det än gäller finna det som är bäst ägnat att övertyga.

En modernare definition lyder; retorik är konsten att tala så att andra vill lyssna. Konsten att tala behärskar de flesta av oss, men att göra det på ett sådant sätt att människor blir intresserade, engagerade och vill lyssna – det är en konst.

Läs om retorik på Wikipedia

Anmälan

Föreläsningen är fullbelagd och anmälan är stängd. För mer information kontakta fredrik.lundblad@sensus.se

Arrangemangsnummer: 801465

Medverkande

Fredrik Lundblad

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.