Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Svensk islam eller islam i Sverige?

Sverige är idag det mest sekulariserade och samtidigt det mest mångreligiösa landet i Europa. Och Islam är den näst största religionen.

Datum

8 november 2023

Dag

Onsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:30

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)Stora konferensen 10

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

Kostnadsfritt

Kom och lyssna på och samtala med Simon Sorgenfrei, professor i religionsvetenskap vid Södertörns Högskola med inriktning mot islam och sufism, samt religion och migration. Simon skissar på historien om hur Sverige gick från att vara ett etniskt och religiöst homogent land till att bli ett av världens mest sekulariserade – och samtidigt mest mångreligiösa – länder. Han tar oss med på en resa 100 år tillbaka i tiden då de första muslimerna etablerade sig i Sverige. I denna föreläsning lär vi oss mer om islams historia i Sverige och de olika uttryck för islam som finns etablerade i dag. Vi talar om komplexa frågor som mångreligiositet och sekularitet.

 

Simon Sorgenfrei har tillsammans med David Thurfjell har de bildat Institutet för forskning om mångreligiositet och sekularitet (IMS) vid Södertörns Högskola.

 

Detta event är ett samarbete mellan IMS — IMS vid Södertörns Högskola, Sensus, Antidiskrimineringsbyrå Stockholm Norr och Den globala skolan.
Arrangemangsnummer: 306287

Kontaktperson