Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

VÄXJÖ

Smart på internet - ledarintroduktion Växjö Kalmar

Visst ska alla kunna åka buss utan stress för att inte kunna betala med en app? Visst borde alla ha möjlighet att delta i diskussioner på sociala medier om de vill? Att handla på nätet och träffa familjen på Zoom - visst vore det bra om fler kunde? Våra äldre riskerar ensamhet och utanförskap - vi behöver ledare som kan hjälpa till i både Växjö och Kalmar län!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad och full

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

Sensus VäxjöSal Respekterad

Norrgatan 15 35231 VÄXJÖ

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullbokat

Genom projektet Smart på internet bjuder vi in alla som vill hjälpa äldre människor som är osäkra på den nya tekniken i Kronoberg och södra Kalmar län till en ledarutbildning. Vi utgår från Växjö och Kalmar men vill såklart gärna nå äldre även på andra orter. Under introduktionen går vi igenom det material som vi tillhandahåller samt grundläggande metoder för folkbildningen.

Som ledare för Smart på internet behöver du själv känna dig trygg i att använda sociala medier, smartphones av olika modeller, appar för vardagslivet, köp på internet och även lite risker med cookies, vad är "molnet" och vad som är ett bra lösenord. Du måste inte vara någon expert men kunna hjälpa gruppen att ta reda på svaren när du själv inte kan något (dvs googla). Du bör tycka att det är roligt att träffa människor och vara bekväm med att styra upp träffar för en grupp med personer som lär på olika sätt och har olika kunskapsnivåer.

Vid intresse finns även möjlighet att utöka uppdraget med administration och samordning.

Alla ledare för tillgång till material inklusive en studiehandledning. Projektet bekostar eventuella resor till annan ort samt ett arvode per studietimme. Projektledare finns tillgängliga i Kalmar och Växjö och lokaler finns att låna av Sensus på samma orter. Teknik såsom iPads går att låna för ledare. Deltagare i studiecirklarna tar med egna telefoner eller plattor. Grupper på andra orter kan behöva låna eller hyra andra lokaler, vilket i sådana fall bekostas av projektet.

Plats

Ledarutbildningen sker i Sensus lokaler i Kalmar eller Växjö samt digitalt på Zoom denna kväll. Du kan välja att delta fysiskt eller digitalt, meddela detta i din anmälan. Innan kvällen skickar vi ut en länk till en digital introduktion till Sensus som alla bör ha gått innan. Den tar ca 20 minuter och är helt digital.

Kontakt

Vill du veta mer om vad det innebär att bli ledare i Smart på internet eller har andra frågor är du välkommen att kontakta oss!

Kronoberg: Sofia Jaeger, sofia.jaeger@sensus.se, 0702 25 95 90 Kalmar: Tessan Nordeman, tessan.nordeman@sensus.se, 070 462 49 81

Arrangemangsnummer: 106687