SUNDSVALL

Sensus XPERIENCE - Konserten CLAIRE HUANGCI tolkar SCHUMANN

- Sensus i samarbete med Musik Västernorrland

Startdatum

20 mars 2024

Veckodagar

Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 15:00 - 17:30

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Sensus XPERIENCE i samarbete med Musik Västernorrland är ett projekt som erbjuder deltagaren en möjlighet att komma närmare musik på ett nytt, spännande och djupare plan. Vi vänder oss till både ny och befintlig publik och målet är att öka delaktigheten i och kring musikevenemang. Projektet riktar sig till personer i alla åldrar. Deltagaren får under tre fysiska träffar närvara vid en öppen repetition, få en rundtur med fika och träffa en musiker som berättar om sitt instrument och som avslutning se konserten.

Den här omgången av Xperience med Musik Västernorrland blir kring Nordiska Kammarorkesterns konsert Claire Huangci som tolkar Schumann.

Information om konserten och Claire Huangci:
Den internationella stjärnpianisten Claire Huangci har blivit en återkommande gäst hos Nordiska Kammarorkestern. Under ledning av dirigenten Ariel Zuckermann tolkar hon Clara Schumanns underbara pianokonsert i a-moll, uruppförd 1835 med den då 17-åriga Clara som solist. I konserten briljerar pianisten i ett virtuost fyrverkeri av energi, kraft och mod – och i musiken går det också att höra drag av Chopin. Utöver Schumann står Haydns Symfoni nr 88 på programmet, liksom Brahms första Serenad i D-dur från 1858. Det är ett högromantiskt stycke i sex satser där glittrande melodier tar form mot bakgrund av praktfullt blomstrande orkesterklanger.

Datum, innehåll och tider:

* Träff 1 - Onsdag den 20 mars klockan 15:00

Vi gör ett studiebesök hos Musik Västernorrland i Tonhallen med rundvandring. Här får vi träffa en musiker i Nordiska Kammarorkestern som berättar om sitt jobb och sitt instrument. Vi bjuder på fika.  

 

* Träff 2 – Öppen repetition onsdag den 10 april, klockan 13.20  

med efterföljande fika och träff med den nya musikchefen Marita Henningsdotter Lovnér.  

 

* Träff 3 - Torsdag den 11 april går deltagarna på konserten Claire Huangci tolkar Schumann 

  OBS kvällstid! Kl19:00. Vi ses i foajén klockan 18.30.

Pris:

300 kr

Sista anmälningsdag:

Den 13/3 2024!  

  Sensus Xperience bedrivs som studiecirkel hos Sensus.

Arrangemangsid: 1582808

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter