Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Sångmanslaget - körsång till folkdans

Lär dig grunderna i de vanliga folkdanserna och sjung nyskrivna arrangemang med syfte att ackompanjera folkdans.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Musikhögskolan i MalmöLiljeforssalen

Ystadvägen 25 21445 MALMÖ

Pris

Se beskrivning

Första träffen har varit men det går fint att medverka på nästa som är söndag 24 april kl 10-16. Avgift för denna 250 kr. Lärare/student vid Musikhögskolan i Malmö medverkar kostnadsfritt.

Länge har det svenska folkmusikarvet varit del av svenska körers repertoar, från gamla Uti vår hage till nyskrivna polskor och valser. Men går det att dansa till körsång? I kursen Sångmanslaget får du lära dig grunderna i de vanliga folkdanserna och sjunga nyskrivna arrangemang med syftet att ackompanjera folkdans. Kursen är en laboration med idén av kören som ett spelmanslag och deltagarna får både dansa och sjunga ihop.

Kursen består av två träffar: lördag 2 april och söndag 24 april kl 10-16.

Kursen är en del av Körcentrum Syds podcastprojekt “Det kommer inga kor”, som undersöker förhållandet mellan kör och folkmusik. Kurstillfällena kommer därför att spelas in och delar av materialet kommer användas i podcastens avsnitt, efter godkännande av de medverkande.

Vi söker dig som:

  • Sjungit i kör förut
  • Har viss notläsningsförmåga och gehör
  • Vill testa att dansa folkdanserna till körsång och att sjunga i kör till dans

Deltagaravgift

Avgiften är 500 kr och då ingår fika och notmaterial. Är du lärare eller student vid Musikhögskolan i Malmö medverkar du kostnadsfritt.

Molly Andersson är folkmusiker, född och uppvuxen i Delsbo, Hälsingland. Hon har studerat bl a vokalensemble, körledning, komposition, rytmik och musikdramatisk scenframställning vid bla Sjöviks folkhögskola, Örebro Musikhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Hon har nyligen producerat podden Det kommer inga kor - om kör och folkmusik. Lyssna på den här. Har du frågor om kursen? Maila Molly

Kursen arrangeras genom ett samarbete mellan Körcentrum Syd och Sensus studieförbund.

sensushjärtakultur

Arrangemangsnummer: 322833

Kontaktperson